«Κλειδί» ο ρόλος της Αλεξανδρούπολης για τις ΗΠΑ   

Σημαντική και για να εξουδετερώνει κάθε τουρκικό σχέδιο για τη Θράκη  

 Ρόλο-κλειδί στο Ουκρανικό αναμένεται να παίξουν οι βάσεις των Ηνωμένων Πολιτειών στη χώρα μας, όπως και οι νέες εγκαταστάσεις στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

ΗΠΑ: Προειδοποίηση για εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία σε 48 ώρες

Όπως ανέφερε η Κατερίνα Τσαμούρη, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star,  η αρχή έγινε με το Στεφανοβίκειο από το οποίο 12 αμερικανικά ελικόπτερα Aπάτσι έφυγαν με προορισμό την Πολωνία, για να βρίσκονται δίπλα στην Ουκρανία σε περίπτωση σύρραξης.

«Απόβαση» των ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη: Εντυπωσιακές εικόνες 

Ανάλογες μετακινήσεις στρατιωτικού υλικού θα γίνουν όμως και από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. 

To ενεργειακό Plan B της κυβέρνησης λόγω Ουκρανίας που συζήτησε το ΚΥΣΕΑ

Το ελληνικό ΥΠΕΞ ξεκαθαρίζει στο STAR ότι η αξιοποίηση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, βασίζεται στην συμφωνία μας με την Ουάσιγκτον που είναι αμυντική,  δε στρέφεται εναντίον κάποιου και άρα δεν επηρεάζει τις σχέσεις μας με την Μόσχα. Η μεγάλη σημασία της Αλεξανδρούπολης είναι όμως και ότι με τη νέα συμφωνία MDCA που υπέγραψε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με τον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, η παρουσία των ΗΠΑ εκεί προστατεύει την Θράκη από τον Ερντογάν, ώστε να μη διανοηθεί καν κάποιο «απονενοημένο διάβημα» στην περιοχή.    

Συναγερμός για την Ουκρανία: Σύσκεψη υπό Μητσοτάκη για το φυσικό αέριο 

Ο Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα Τζέφρι  Πάιατ δήλωσε σήμερα για την κρίση στις σχέσεις Ρωσίας – Ουκρανίας, ότι οι ΗΠΑ δεσμεύονται για τη διπλωματική επίλυση και την  προστασία της εδαφικής ακεραιότητας. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top