Δολοφονία Άλκη: Σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη για τη βία στον αθλητισμό

Η δολοφονία του 19χρονου έφερε ξανά στο προσκήνιο την οπαδική βία

Η δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη επανέφερε στο προσκήνιο το μεγάλο «αγκάθι» της οπαδικής βίας.

Θεοδωρικάκος: Κλείνουν οι σύνδεσμοι φιλάθλων που λειτουργούν παράνομα 

Το τραγικό αυτό περιστατικό φέρνει σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου τη Δευτέρα, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τη βία στον αθλητισμό. Σε αυτή θα συμμετέχουν ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, και οι συναρμόδιοι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, και Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας.

Δολοφονία Άλκη: Συγκλονιστική μαρτυρία - «Εντάξει; Tον καθαρίσατε;»

Εγκύκλιος Αρείου Πάγου για την δραστική αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στον αθλητισμό

Με στόχο την αποτροπή της συνέχισης εγκληματικών συμπεριφορών με αθλητικό υπόβαθρο ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ζαχαρίας Κοκκινάκης, αρμόδιος για θέματα αθλητισμού, απέστειλε εγκύκλιο προς τους εισαγγελείς Πρωτοδικών της χώρας ζητώντας την εγρήγορσή τους για την πρόληψη και την δραστική αντιμετώπιση τέτοιων εγκλημάτων βίας.

Την ίδια στιγμή, με παραγγελία του Αθλητικού Εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλου προς τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές, ξεκίνησε έρευνα στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί και στην Αθήνα τυχόν αδικήματα αθλητικής βίας ή συναφών αυτής αξιόποινες πράξεις.

Άλκης Καμπανός

Λουλούδια και φανέλες όλων των ομάδων στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο 19χρονος Άλκης Καμπανός - Eurokinissi

Ειδικότερα, με την εγκύκλιό του, ο αντεισαγγελέας τού Αρείου Πάγου απευθύνει αυστηρές συστάσεις για τη δραστική αντιμετώπιση της εγκληματικότητας με αθλητικό υπόβαθρο και ζητεί από τους εισαγγελείς Πρωτοδικών της χώρας να αξιοποιούν όλα τα νόμιμα μέσα και να προχωρούν στην άμεση ταυτοποίηση των δραστών. Μάλιστα, όπως αναφέρει ο κ. Κοκκινάκης, όταν πρόκειται για πλημμελήματα να ακολουθείται η αυτόφωρη διαδικασία και οι υπαίτιοι να παραπέμπονται αμέσως στο εδώλιο, ενώ αν πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο με περισσότερους δράστες να ερευνάται αν η αξιόποινη συμπεριφορά των δραστών οδηγεί σε εγκληματική οργάνωση.

Επιπλέον, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου εφιστά την προσοχή των εισαγγελικών λειτουργών για τον έλεγχο της νομιμότητας σε «λέσχες φιλάθλων», αναφέροντας μεταξύ άλλων στην εγκύκλιό του τα εξής: «Έχει παρατηρηθεί ότι ομάδες δραστών ιδιαίτερα σοβαρών εγκλημάτων βίας, τελουμένων από "οπαδικά" κίνητρα, ή με επίφαση αθλητικό υπόβαθρο, έχουν ενταχθεί "ως φίλαθλοι" σε λέσχες φιλάθλων, ενώ γραφεία και εντευκτήρια, λειτουργούντα προφανώς παράνομα, αποτελούν "ορμητήρια" των δραστών αυτών για την τέλεση τέτοιων πράξεων και χώρους απόκρυψης όπλων».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top