Ανακοίνωσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για το επεισόδιο με τον Πολάκη στη Βουλή

«Επικίνδυνα για τη Δημοκρατία μονοπάτια» λέει η αξιωματική αντιπολίτευση

Για πρωτοφανή κοινοβουλευτική εκτροπή της ΝΔ κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ με αφορμή το επεισόδιο στη Βουλή ανάμεσα στον Παύλο Πολάκη και τον προεδρεύοντα Χαράλαμπο Αθανασίου, ο οποίος, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «του έκλεισε το μικρόφωνο όταν άρχισε να μιλάει για το σκάνδαλο Novartis».

«Χαμός» πάλι με τον Πολάκη στη Βουλή: Του έκλεισαν τα μικρόφωνα! 

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη βαδίζει πλέον σε επικίνδυνα για τη Δημοκρατία μονοπάτια. Πριν από λίγο είχαμε μια πρωτοφανή για τα κοινοβουλευτικά ήθη εκτροπή εις βάρος βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ από τη Ν.Δ.

Ο προεδρεύων Χαράλαμπος Αθανασίου σε διατεταγμένη υπηρεσία δε δίστασε να κλείσει τα μικρόφωνα στον Παύλο Πολάκη, όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άρχισε να μιλάει για το σκάνδαλο Novartis με τη δικαιολογία ότι μιλάει για άσχετο θέμα. Κάτι όμως που είχε κάνει ελάχιστα λεπτά πριν βουλευτής της ΝΔ, χωρίς να τον διακόψει κανείς, αφού επαναλάμβανε τα κυβερνητικά ψεύδη για το σκάνδαλο».

Κλείνοντας αναφέρει: «Το σύστημα Μητσοτάκη αποδεικνύει ότι δεν είναι ούτε Νέα, ούτε Δημοκρατία. Είναι ένα καθεστώς επικίνδυνο για τη Δημοκρατία».

Το κυβερνών κόμμα απάντησε με ανακοίνωσή του ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω του κ. Πολάκη, επιδιώκει την απαξίωση του πολιτεύματος, τον διχασμό και την ευτέλεια της πολιτικής ζωής».

Η απάντηση ΝΔ για το επεισόδιο με τον Πολάκη

«Η δημοκρατία είναι το πολίτευμα του ήθους και της ευπρέπειας. Ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του κ. Πολάκη, επιδιώκει την απαξίωση του πολιτεύματος, τον διχασμό και την ευτέλεια της πολιτικής ζωής» τονίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της ΝΔ.

«Δε θα τους παρακολουθήσουμε, γιατί ούτε είμαστε και ούτε θα γίνουμε όμοιοί τους» προσθέτει.

Η ανακοίνωση της ΝΔ καταλήγει υπογραμμίζοντας ότι «οι κανόνες της δημοκρατίας και του Κοινοβουλίου θα δίνουν κάθε φορά, με θεσμικό τρόπο, τις κατάλληλες απαντήσεις σε κάθε προσπάθεια υπονόμευσής τους». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top