Αλλάζουν όλα στην Πολιτική Προστασία: Αυτό είναι το σχέδιο

Το War Room και ποιοι θα βρίσκονται σε αυτό

Η κακοκαιρία «Ελπίς» φαίνεται να ξεπαγώνει το σχέδιο που υπήρχε στο συρτάρι της Πολιτικής Προστασίας για την έγκαιρη αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών.  

Αττική Οδός: Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή από εγκλωβισμένη οδηγό

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ράνιας Τραγόμαλλου για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star,  θα δημιουργηθεί επιχειρησιακό κέντρο τεσσάρων  επιπέδων. Το ανώτατο επίπεδο είναι το war room, όπου θα βρίσκονται όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς . Για παράδειγμα σε περίπτωση χιονόπτωσης ή πλημμυρών  στο «δωμάτιο πολέμου»  θα βρίσκονται ο Χρήστος Στυλιανίδης και ο Ευάγγελος Τουρνάς, ο Λευτέρης Οικονόμου, ο Γιώργος Πατούλης και ο διευθυντής προγνώσεων της ΕΜΥ Θοδωρής Κολλυδας. Επίσης θα δημιουργηθεί κεντρικό σύστημα ελέγχου των δρόμων  ώστε να υπάρχει πλήρη εικόνα σε πραγματικό χρόνο. Η προμήθεια  μηχανημάτων  νέας τεχνολογίας, όπως drowns  και ψηφιακών ραντάρ  χαμηλού βεληνεκούς θα συμβάλλουν όχι μόνο την ώρα της κρίσης αλλά και  προληπτικά.

Χάος στα παγωμένα στενά της Αθήνας - Πήραν τα φτυάρια οι κάτοικοι

 

 Η νέα δομή θα ολοκληρώνεται με τη συμμετοχή  επιστημονικής ομάδας που θα  εξετάζει σενάρια και θα  αξιολογεί δεδομένα. Απαραίτητη θα είναι η  φυσική παρουσία στελεχών του ΕΚΑΒ  της Αστυνομίας, του Λιμενικού, του ΔΕΔΔΗΣ, δήμων  και περιφΕρειών, στο ενιαίο επιχειρησιακό κέντρο την ώρα της κρίσης.  Με αυτό τον τρόπο θα συνδέοντα οι τοπικοί φορείς των περιοχών που εμφανίζεται πρόβλημα.   

Χρήστος Στυλιανίδης: «Δεν ήρθα εδώ ως Μεσσίας - Λειτουργώ σε ναρκοπέδιο»

Το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας ζητά να έχει και   ελεγκτικές αρμοδιότητες. Στόχος είναι να ενισχυθεί και το ανθρώπινο δυναμικό. Σήμερα διαθέτει μόλις 38 άτομα ως μόνιμο προσωπικό, ενώ δεν έχει και Μηχανισμό Περιβάλλοντος. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top