Παραμένει ο Στρατός στους δρόμους για την κακοκαιρία «Ελπίδα» 

Καθοριστική η συμβολή του  στους απεγκλωβισμούς την εφιαλτική νύχτα     

Το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για τους απεγκλωβισμούς πολιτών και τη συνδρομή του Στρατού  

Παραμένουν οι Ένοπλες Δυνάμεις στους δρόμους για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας «Ελπίδα» και την παροχή βοήθειας όπου χρειαστεί.  

Στυλιανίδης: Σε εξέλιξη ο απεγκλωβισμός με τη συνδρομή του Στρατού 
   

Ο Στρατός τη νύχτα της 25ης Δεκεμβρίου θα κρατήσει την ίδια διάταξη, με δύναμη εκτός στρατοπέδων όπως χθες, ενώ από αύριο, αφού εκτιμηθεί η κατάσταση από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας,  θα γίνει νέος σχεδιασμός, αν χρειαστεί.

Εφιαλτική ήταν πάντως η χθεσινή νύχτα για στην Αθήνα. Για τον απεγκλωβισμό των χιλιάδων  πολιτών, που παρέμεναν κολλημένοι στο παγωμένο οδόστρωμα της Αττικής Οδού χρειάστηκε να στηθεί στρατιωτική επιχείρηση. 

 Σκέρτσος στο Star: Όποιος δεν κάνει τη δουλειά του αναλαμβάνει την ευθύνη

Οι εικόνες στις έξι εξόδους της Αττικής Οδού, της «σπονδυλικής στήλης» του οδικού δικτύου του Λεκανοπεδίου, έμοιαζαν με σκηνικό από ταινία καταστροφής. Άνδρες , γυναίκες, οικογένειες με μικρά παιδιά προσπαθούσαν ν'  αντέξουν για ατέλειωτες ώρες την πρωτόγνωρη κατάσταση.

Παρέμβαση Μητσοτάκη για την κακοκαιρία με Υπουργικό Συμβούλιο

Άνδρες από το 575 Τάγμα πεζοναυτών επιχειρούσαν προκειμένου να απεγκλωβίσουν οδηγούς που είχαν παγώσει. Εξαιτίας της χιονόπτωσης και του παγετού οι δυνάμεις ενισχύθηκαν σταδιακά κατά τη διάρκεια της νύχτας. Συνολικά 232 άτομα από τις Ένοπλες Δυνάμεις προσπαθούσαν  τόσο να  απεγκλωβίσουν οδηγούς και επιβάτες όσο και να τους συνδράμουν με τρόφιμα και  νερό. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top