Novartis: Στο αρχείο οι δικογραφίες για Γεωργιάδη - Αβραμόπουλο

Ήταν σε εκκρεμότητα η έρευνα για μεγάλο χρονικό διάστημα

Άδωνις Γεωργιάδης - Δημήτρης Αβραμόπουλος

Στο αρχείο βάζει η εισαγγελία διαφθοράς και οικονομικού εγκλήματος τις δικογραφίες της NOVARTIS ως προς τους Άδωνι Γεωργιάδη και Δημήτρη Αβραμόπουλο. 

Ο επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας, Χρήστος Μπαρδάκης, αφού μελέτησε και αξιολόγησε τις διατάξεις των επίκουρων εισαγγελέων κατέληξε στην αρχειοθέτηση της υπόθεσης και για τα δύο πολιτικά πρόσωπα, για τα οποία η έρευνα ήταν σε εκκρεμότητα για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

Για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο ομόφωνα και οι τρεις επίκουροι που χειρίστηκαν το υλικό της έρευνας τάχθηκαν υπέρ της αρχειοθέτησης του σχετικού φακέλου. 

Σκληρή μάχη Άδωνι – Πολάκη στη Βουλή: Είσαι ο αρχηγός των αντιεμβολιαστών

Την άποψη τους υποστήριξαν στη συνέχεια τόσο ο επικεφαλής της Εισαγγελίας Χρήστος Μπαρδάκης, όσο και ο Παναγιώτης Καψιμάλης, εισαγγελέας που ανέλαβε την τελική μελέτη του φακέλου.

Αντίθετα για τον Άδωνι Γεωργιάδη, μία εκ των επικούρων εισαγγελέων είχε τη γνώμη, ότι έπρεπε να ζητηθεί η άδεια της Βουλής και να κληθεί ο υπουργός σε εξηγήσεις. Οι άλλοι δυο επίκουροι, ο επικεφαλής της εισαγγελίας και ο εποπτεύον τάχθηκαν υπέρ της αρχειοθέτησης.

Από τους 10 πολιτικούς που μπήκαν στο στόχαστρο της εισαγγελίας διαφθοράς για το σκάνδαλο της NOVARTIS πριν από περίπου πέντε χρόνια, μόνο σε βάρος του Ανδρέα Λοβέρδου ασκήθηκε δίωξη και η υπόθεση βρίσκεται στην ανάκριση. 

Η αρμόδια ανακρίτρια έλαβε θέση υπέρ της παραγραφής της και εκκρεμεί προς κρίση στο δικαστικό συμβούλιο, μετά την διατύπωση αντίθετης άποψης από τον αρμοδιο εισαγγελεα.

Γεωργιάδης: Δεν θα το αφήσω να περάσει έτσι

«Δεν θα το αφήσω να περάσει έτσι. Θα το ψάξουμε μέχρι τέλους», δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή την αρχειοθέτηση του φακέλου του.

Ο υπουργός Ανάπτυξης είπε πως είχε πάντα εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη, ενώ δήλωσε πως η Ελλάδα βρέθηκε κοντά «σε πραγματική αλλοίωση του πολιτεύματος, μέσω αυτής της δυσώδους σκευωρίας που κάποια στελέχη της προηγουμένης κυβερνήσεως έστησαν, με αποκλειστικό σκοπό την παραπλάνηση της κοινής γνώμης».

Η δήλωση του κ Γεωργιάδη:

«Πριν από λίγο μου παραδόθηκε από τον δικηγόρο μου, κύριο Μιχάλη Δημητρακόπουλο, τον οποίο θέλω ιδιαιτέρως να ευχαριστήσω γιατί σε όλη αυτή την ιστορία στάθηκε στο πλάι μου βράχος και αντιμετώπισε νομικά όλη τη συκοφαντία κατά τον καλύτερο τρόπο, η πράξη αρχειοθέτησης του οικονομικού εισαγγελέα για την υπόθεση της NOVARTIS σε ό,τι με αφορά.

Είχα πάντα εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη. Ουδέποτε τα τελευταία 4 χρόνια απ’ όταν ξεκίνησε αυτή η δυσώδης ιστορία, μία από τις μεγαλύτερες σκευωρίες στη σύγχρονη ελληνική πολιτική ιστορία, αμφέβαλα για την εμπιστοσύνη μου στους θεσμούς και στην ελληνική Δικαιοσύνη.

Η σημερινή μέρα είναι μέρα χαράς. Όμως, από την άλλη δεν μπορώ να μη σκεφτώ πόσο κοντά βρέθηκε η πατρίδα μας σε πραγματική αλλοίωση του πολιτεύματος, μέσω αυτής της δυσώδους σκευωρίας που κάποια στελέχη της προηγουμένης κυβερνήσεως έστησαν, με αποκλειστικό σκοπό την παραπλάνηση της κοινής γνώμης.

Οι πολιτικοί μου αντίπαλοι έφτασαν στο σημείο να κατηγορούν εμένα για τη NOVARTIS που επί της υπουργικής μου θητείας η φαρμακευτική δαπάνη έφτασε στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων ετών, ενώ ήταν η μοναδική χρονιά που η NOVARTIS παρουσίασε ζημιές στην Ελλάδα.

Με διάφορα στημένα άρθρα από εκδοτικά συγκροτήματα, που ήδη διερευνώνται και αυτά για το ρόλο τους από την ελληνική Δικαιοσύνη, προσπάθησαν να παρασύρουν όχι μόνο την κοινή γνώμη, αλλά και τους συναδέλφους μου.

Θέλω ιδιαιτέρως να ευχαριστήσω τον πρωθυπουργό της χώρας και πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, κύριο Κυριάκο Μητσοτάκη που ουδέποτε αμφισβήτησε την ακεραιότητα του χαρακτήρος μου και που έμεινε πάντα στο πλάι μου από την πρώτη στιγμή, όλους μου τους συνεργάτες που ούτε ένας δεν αμφισβήτησε την ακεραιότητά μου, τους ψηφοφόρους μου που και στις εκλογές με τους σχεδόν 70.000 ψήφους που μου έδωσαν στη Βόρεια Αθήνα απέδειξαν ότι δεν επηρεάστηκαν καθόλου από όλα αυτά τα ψέματα και φυσικά, την οικογένειά μου που έμεινε αταλάντευτη στο πλάι μου σε όλη αυτήν την ιστορία, πιστεύοντας απολύτως στην αθωότητά μου.

Δεν θα το αφήσω να περάσει έτσι. Θα το ψάξουμε μέχρι τέλους».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top