Απάντηση του Υπουργείου Υγείας στον Τσίπρα για την 5ήμερη καραντίνα     

Ποια είναι η προϋπόθεση επιστροφής στην καθημερινή δραστηριότητα  

Διευκρινίσεις με αφορμή την ανάρτηση του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα για την 5ημερη καραντίνα έδωσε το Υπουργείο Υγείας. 

Τσίπρας: Είμαι ακόμη θετικός στις 5 μέρες - Θα τους κολλούσα όλους σε Βουλή

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει στην ανάρτησή του ότι έκανε rapid test ύστερα από 5 μέρες νόσηση από κορωνοϊό, αλλά βγαίνει ακόμη θετικός.

Τσίπρας για κορωνοϊό: Έπεσε ο πυρετός, έφυγε ο ζόρικος πονοκέφαλος


«Ύστερα από 5 μέρες νόσησης, με βάση τον ΕΟΔΥ, θα μπορούσα να πάω σήμερα στη βουλή και να κολλήσω συναδέλφους, αφού το τεστ μου βγαίνει ακόμα θετικό», αναφέρει στην ανάρτησή του ο κ. Τσίπρας.

Από την πλευρά του το Υπουργείο Υγείας διευκρινίζει:   

«Το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ βασίζεται στις επιστημονικές οδηγίες του CDC και τις ακολουθεί πιστά. Είναι απολύτως σαφές, όσον αφορά στις οδηγίες για τη λήξη της καραντίνας, ότι ύστερα από 5 ημέρες ήπιας νόσου και εφόσον δεν υπάρχει πλέον κανένα σύμπτωμα, οι πολίτες μπορούν να επιστρέψουν στην καθημερινή δραστηριότητά τους με βασική προϋπόθεση να φορούν συνεχώς μάσκα υψηλής προστασίας και να τηρούν απαρέγκλιτα τους βασικούς κανόνες υγιεινής.

Τα επιδημιολογικά στοιχεία δείχνουν ότι μετά την 5η μέρα, χωρίς συμπτώματα και με τη χρήση μάσκας υψηλής προστασίας σε όλες τις επαφές, δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης. Προφανώς τα ανωτέρω δεν ισχύουν για όσους έχουν συμπτώματα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top