Θεοδωρικάκος: «Παράγκες» και βία δε γίνονται ανεκτά στα Πανεπιστήμια 

Τι δήλωσε για την επιχείρηση στο ΑΠΘ και την επίθεση στην ΑΣΟΕΕ   

Τάκης Θεοδωρικάκος

«Πρακτικές αθλιότητας και βίας δε γίνονται ανεκτές» δήλωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, με αφορμή την επιχείρηση σε χώρο υπό κατάληψη στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, αλλά και την επίθεση που δέχτηκε καθηγητής της ΑΣΟΕΕ (Οικονομικό Πανεπιστήμιο), κατά τη διάρκεια μαθήματος.

Θεοδωρικάκος: Τα κόμματα να πάρουν θέση για τις απειλές στον πρύτανη ΑΠΘ

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη δήλωσε: 
  

«Αυταρχικές συμπεριφορές, "παράγκες", βιαιότητες δεν έχουν θέση στο πανεπιστήμιο που θέλει να προσφέρει η Πολιτεία και η ελληνική οικογένεια στα παιδιά της.
 
Αυτά δεν είναι λόγια· είναι πράξεις, πλέον. Απελευθερώθηκαν όλοι οι χώροι και αποδόθηκαν στους φοιτητές και τους καθηγητές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Και το ίδιο γίνεται και θα γίνεται σε κάθε αντίστοιχη περίπτωση και στο ΑΠΘ και σε όλα τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας. Πάντα με σεβασμό στη δημοκρατική νομιμότητα, σε συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές, οι οποίες έχουν την ευθύνη της εφαρμογής των σχεδίων ασφαλείας, καθιερώνοντας την ελεγχόμενη είσοδο στα πανεπιστήμια.   
 
Διασφαλίζουμε την εφαρμογή των Νόμων και την ασφάλεια φοιτητών και καθηγητών. 
 
Η Ελληνική Αστυνομία επιτελεί το καθήκον της, και ενισχύεται με τις ομάδες προστασίας των Πανεπιστημίων που ξεκινούν την εκπαίδευσή τους.

Επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ: Κουκουλοφόροι ξυλοκόπησαν καθηγητή 

Σε ό,τι αφορά στο πρωτοφανές και άθλιο φαινόμενο της επίθεσης σε καθηγητή εν ώρα μαθήματος στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, είμαστε σαφείς. Πρακτικές αθλιότητας και βίας δεν γίνονται ανεκτές. Απαίτηση όλων μας, είναι η Αστυνομία να εντοπίσει τους ενόχους και να τους οδηγήσει στη Δικαιοσύνη».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top