Μπακογιάννη για τη μάχη με τον καρκίνο: Αυτή η χρονιά μου έφερε κατραπακιά

«Θα ήθελα ο πατέρας μου να είχε δει τα 2,5 χρόνια κυβέρνησης του Κυριάκου»

Για την κατάσταση της υγείας της και για τη μάχη που δίνει με τον καρκίνο, καθώς έχει διαγνωστεί με πολλαπλό μυέλωμα, μίλησε η Ντόρα Μπακογιάννη.

«Εμένα αυτή η χρονιά που έφερε μία κατραπακιά. Είναι μία αρρώστια, η οποία παλεύεται και παλεύεται επιτυχώς. Είμαι καλά δόξα τω Θεώ. Κάνω τις θεραπείες μου. Πιο πολύ με ταλαιπωρεί το πόδι μου, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με την αρρώστια», είπε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Ντόρα Μπακογιάννη: Ο νέος της ρόλος στο Γραφείο του Πρωθυπουργού στη Βουλή

«Είμαι πάρα πολύ ευγνώμων διότι εκτός από τα παιδιά μου, τα αδέρφια μου, την οικογένειά μου και τους φίλους μου, ένας ολόκληρος κόσμος μου έστειλε ευχές και νομίζω ότι η καλή ευχή πάντα πιάνει», πρόσθεσε, μιλώντας στο Mega.

H κυρία Μπακογιάννη είπε με έμφαση πως η λέξη «καρκίνος» δεν πρέπει να είναι ταμπού στην Ελλάδα.

Η Μπακογιάννη με τα εγγόνια της στην παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίκας

«Υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που έχουν. Και υπάρχουν και πάρα πολύ άνθρωποι με καρκίνο που τον καταπολεμούν με πολύ μεγάλη επιτυχία. Σήμερα η επιστήμη έχει κάνει άλματα», τόνισε.

Ντόρα: Τον Παύλο Μπακογιάννη τον είπα «άθλιο» και μετά τον ερωτεύτηκα! 

«Όταν το είπα, ήρθαν κάποιοι βουλευτές και μου είπαν “το είχα και εγώ” και τους είπα “συγνώμη δεν το ήξερα”. Υπάρχει μία αντίληψη στην κοινωνία ότι για τέτοια πράγματα δεν πρέπει να μιλάς, πόσο μάλλον εάν είσαι δημόσιο πρόσωπο. Διότι μπορεί ο κόσμος να σε θεωρήσει τελειωμένο. Αηδίες. Έχει υποχρέωση να το πεις και να δώσεις την εικόνα της υγείας σου, όπως έχει υποχρέωση να πεις άλλα πράγματα. Για παράδειγμα, στις ΗΠΑ είναι υποχρεωτικό. Τώρα νομίζω ότι αρχίσει περισσότερος κόσμος να το λέει», σημείωσε.

«Θα ψήφιζα υπέρ του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών»

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είπε πως θα ψήφιζε υπέρ του γάμου των ομοφυλόφιλων.

«Δεν παίζεις ποτέ με τα δικαιώματα των ανθρώπων. Άκουσα κι εγώ την ομιλία του κ. Καπουτζίδη. Είναι έτοιμη η κοινωνία να δεχθεί τον πολιτικό γάμο στα ομόφυλα ζευγάρια; Εγώ θα το δεχόμουν. Δεν έχω το παραμικρό πρόβλημα. Θα το ψήφιζα. Ξεκάθαρα. Αλλά νομίζω πως είμαι μια πολύ μικρή μειοψηφία στην κοινωνία, γενικότερα», είπε.

Η Ντόρα Μπακογιάννη μιλά για τον καρκίνο: Κάνω τις θεραπείες με αισιοδοξία

Όπως εξήγησε, η λέξη γάμος είναι το πρόβλημα: «Σε ό,τι αφορά την αναδοχή, έχω πάει σε ιδρύματα με εκατοντάδες κακοποιημένα παιδιά από τους γονείς τους. Δεν υπάρχει φοβερότερο πράγμα. Αν η πολιτεία σε έχει κρίνει ικανό να μεγαλώσεις ένα παιδί, θα είναι χίλιες φορές καλύτερο για το παιδί όταν παίρνει αγάπη, απ’ οτιδήποτε άλλο μπορεί να μπει σε αυτή την εξίσωση. Υπάρχει σε όλη την Ευρώπη η συζήτηση, αυτή. Θα έρθει και σ' εμάς».

«Έχω ακούσει απίστευτα πράγματα στην αρχή της πολιτικής καριέρας μου»

Η κυρία Μπακογιάννη μίλησε και για τα πρώτα χρόνια της πολιτικής καριέρας της, λέγοντας πως ήταν δύσκολα για μία γυναίκα με δύο παιδιά, ειδικά μετά τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη.

«Δεν μου χαρίστηκαν πολλά πράγματα. Η μεγάλη αλλαγή στη ζωή μου ήρθε μετά τη δολοφονία του Παύλου. Εκεί πλέον είσαι υποχρεωμένος ή να σταθείς ή να εξαφανιστείς. Και εγώ είχα δυο μικρά παιδιά και στάθηκα. Πάρα πολλές σπας, λυγίζεις. Έπρεπε να εξελιχθώ και να κερδίσω το σεβασμό. Ήμουν η κόρη του Μητσοτάκη. Ήμουν η γυναίκα του Μπακογιάννη. Στα πρώτα χρόνια της πολιτικής μου καριέρας έχω ακούσει απίστευτα πράγματα. Ασχολιόντουσαν ακόμα και με το τι φοράω», είπε.

Τέλος, μιλώντας για τον πατέρα της, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, είπε: «Αυτό που σκέφτομαι πιο πολύ είναι το πόσο θα ήθελα να έχει δει ο πατέρας μου αυτά τα 2,5 χρόνια του Κυριάκου. Θα ήθελα να τα είχε δει».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top