Εμβόλιο κορωνοϊός: Πάνω από 28.000 ραντεβού για παιδιά 5-11 ετών

Οικονόμου: Κανένας θάνατος σε όσους νόσησαν 14 μετά την τρίτη δόση

Περισσότερα από 28.000 ραντεβού πρώτης δόσης για εμβόλιασμό κατά του κορωνοϊού κλείστηκαν για παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών, λίγες μόλις ημέρες μετά το άνοιγμα της πλατφόρμας (σ.σ.: άνοιξε την Παρασκευή).

Αυτό αποκάλυψε ο Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, τονίζοντας, παράλληλα, πως «στους συμπολίτες μας 60 ετών και πάνω από την ανακοίνωση της υποχρεωτικότητας μέχρι σήμερα υπάρχουν 100 χιλιάδες εμβολιασμοί ή ραντεβού για εμβολιασμό πρώτης δόσης».

Ο Τσίπρας, το hashtag #VipΜΕΘ και η σκληρή απάντηση Οικονόμου

Όσον αφορά την τρίτη δόση, ο κ. Οικονόμου είπε πως έχουν κλειστεί 1.270.380 ραντεβού αναμνηστικής δόσης, εκ των οποίων 366.924 αφορούν πολίτες άνω των 60 ετών.

Κανένας θάνατος σε όσους νόσησαν 14 μετά την τρίτη δόση

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο οποίος επικαλέστηκε επιστημονικά στοιχεία του ΕΟΔΥ (Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας), δεν έχει καταγραφεί κανένας θάνατος σε πολίτη που έκανε την αναμνηστική δόση και νόσησε τουλάχιστον 14 μέρες μετά τον εμβολιασμό του.

Από τον ΕΟΔΥ έχει ξεκαθαριστεί ότι δεν έχουμε κανένα θάνατο ατόμου που νόσησε 14 ημέρες μετά τη χορήγηση της 3ης δόσης.

Εμβόλιο: Πώς κλείνετε ραντεβού για την τρίτη δοση - Όσα πρέπει να ξέρετε

Επιστημονικές μελέτες στο Ισραήλ έδειξαν στους άνω των 50 ετών ότι η αναμνηστική δόση μείωσε την πιθανότητα θανάτου κατά 90%», υποστήριξε.

Παράλληλα, υπενθύμισε πως από σήμερα οι πολίτες άνω των 60 ετών που έχουν συμπληρώσει 7 μήνες και δεν έχουν κάνει αναμνηστική δόση, θα λογίζονται ως ανεμβολίαστοι.

Όχι νέα μέτρα για τις γιορτές

Ο κ. Οικονόμου ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να υπάρξουν νέα μέτρα, ενόψει των γιορτών, είτε αυτά αφορούν την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού είτε επέκταση των περιορισμών.

Χριστούγεννα δύο ταχυτήτων: Με περιορισμούς θα γιορτάσουν οι ανεμβολίαστοι

Ενόψει εορτών επιβάλλεται σχολιαστική τήρηση μέτρων ατομικής προστασίας και συχνός έλεγχος. Πάνω από όλα είναι αναγκαίος ο καθολικός εμβολιασμός και ο εμβολιασμός με την 3η δόση», υπογράμμισε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top