Νίκος Ανδρουλάκης: Ο γιος, το σύμφωνο συμβίωσης και οι «αδυναμίες» του

Η «άγνωστη» ζωή του νέου προέδρου του Κινήματος Αλλαγής

Όλα όσα δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης έξω από τα γραφεία του κόμματος στην Χαριλάου Τρικούπη μετά την ανάδειξή του σε πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής και του ΠΑΣΟΚ (12/12/21)

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, με σαρωτικό ποσοστό 68%, έναντι 32%, είναι ο νέος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Γεννήθηκε στις 7 Φεβρουαρίου του 1979 στο Ηράκλειο, ενώ η καταγωγή του είναι από το χωριό Χουμέρι. 

Το ενδιαφέρον του για την πολιτική εκδηλώθηκε πολύ νωρίς, όταν το 1997 ο 18χρονος φοιτητής από την Κρήτη συμμετείχε για πρώτη φορά στην Πανελλήνια Αγωνιστική Σπουδαστική Παράταξη του Νομού Ξάνθης. 

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Νικητής ο Νίκος Ανδρουλάκης - Είναι ο νέος Πρόεδρος

H μεγάλη του αγάπη είναι η πολιτική, η αδυναμία του ο γιος του. Για τη δράση του ξέρουμε πολλά, για την προσωπική του ζωή λίγα. Κι αυτό γιατί ο 42χρονος προτιμά να κρατά χαμηλούς τόνους. 

Ανδρουλάκης

Η μεγάλη αδυναμία του Νίκου Ανδρουλάκη είναι ο 10χρονος γιος του, Μαρίνος, με τον οποίο γίνεται... και ο ίδιος παιδί / Πηγή φωτογραφίας: Instagram

Το «Α και το Ω» για τον νέο πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ είναι ο 10χρονος γιος του, Μαρίνος, τον οποίο στερήθηκε πολύ κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής. 

Όπως είχε πει και κατά την προεκλογική περίοδο για τις ευρωεκλογές του 2019, η επικοινωνία σε τέτοιες έντονες περιόδους είναι δύσκολη.
«Συνεχώς τον παίρνω τηλέφωνο, όταν θέλει να μου μιλήσει», είχε πει με χιούμορ, σε συνέντευξή του.

Νίκος Ανδρουλάκης: Το βιογραφικό του νέου Προέδρου του ΚΙΝΑΛ

Είναι καρπός του έρωτά του με συμφοιτήτριά του στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, με την οποία είχαν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, ωστόσο στην πορεία της ζωής τους αποφάσισαν να τραβήξουν χωριστούς δρόμους. 

Νίκος Ανδρουλάκης

Στον Νίκο Ανδρουλάκη αρέσει να γυμνάζεται και έτσι συχνά συνδυάζει το τερπνόν μετά του ωφελίμου, επιλέγοντας κατά τις μετακινήσεις του ποδήλατο / Πηγή φωτογραφίας: Instagram

Οι σχέσεις τους είναι άριστες και έτσι έχει καλή επικοινωνία με τον γιο του, ο οποίος έχει πάρει και το όνομα του πατέρα του, Μαρίνου Ανδρουλάκη. 

ΚΙΝΑΛ: Οι πρώτες δηλώσεις του Νίκου Ανδρουλάκη για τη νίκη του

Μεγάλο πάθος του Νίκου Ανδρουλάκη είναι η πολιτική και τα ταξίδια, ενώ στον ελεύθερο χρόνο του του αρέσει να γυμνάζεται. Του αρέσει η λαϊκή μουσική, αλλά όταν βρίσκεται στο αυτοκίνητο προτιμά συνήθως τα κλασσικά ακούσματα. 

Νίκος Ανδρουλάκης: Οι γυναίκες της ζωής του και ο γιος του 

Σπουδαίο ρόλο στη ζωή του παίζουν δύο γυναίκες: η μητέρα του, Πόπη, και η αδερφή του, Μαρία. Μια γυναίκα στην οποία, επίσης, είχε μεγάλη αδυναμία ήταν η θεία του (αδερφή του πατέρα του), η οποία έφυγε από τη ζωή μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο. Ήταν μια γυναίκα που αγαπούσε πολύ και η απώλεια της του στοίχισε.

Το «μικρόβιο» της πολιτικής, ωστόσο, μάλλον το οφείλει στον πατέρα του, ο οποίος ήταν πολύ ενεργός πολιτικά και από τα γνωστά στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Κρήτη. 

Ο κ. Ανδρουλάκης είναι ιδιαίτερα ενεργός και στα social media, ωστόσο αυτό αφορά κατά κύριο λόγο την ενασχόληση του με την πολιτική.

Δε λείπουν, όμως, και οι ευχάριστες πινελιές, όπως οι λίγες φωτογραφίες, που έχει ανεβάσει με τον γιο του, είτε παίζοντας χιονοπόλεμο, είτε γιορτάζοντας γενέθλια «με την καλύτερη παρέα».
 

 

Ποιος είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης - Το βιογραφικό του

Ο Νίκος Ανδρουλάκης σπούδασε πολιτικός μηχανικός στην Πολυτεχνική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, ενώ έκανε και μεταπτυχιακό στο πρόγραμμα «Νέα Υλικά και Περιβάλλον» του ΔΠΘ.

Εξάσκησε το επάγγελμα στον τουριστικό τομέα και δίδαξε ως καθηγητής στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.

Το 1997 εντάχθηκε στην ΠΑΣΠ Ξάνθης, το 2001 σε ηλικία μόλις 22 ετών  εκλέγεται για πρώτη φορά μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, ενώ το 2007 εξελέγη μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπείας της Νεολαίας του κόμματος.

Το 2008 εκλέχτηκε μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και κατόπιν μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου.  

Στις 14 Μαρτίου 2013, εκλέχτηκε από το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, λαμβάνοντας 109 ψήφους σε σύνολο 168 ψήφων

Εξελέγη ευρωβουλευτής για πρώτη φορά τοι 2014 με την ΕΛΙΑ και επανεξελέγη το 2019 με το Κίνημα Αλλαγής.
 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top