Νίκος Ανδρουλάκης: Το βιογραφικό του νέου Προέδρου του ΚΙΝΑΛ

Από το Ηράκλειο της Κρήτης στο Ευρωκοινοβούλιο και στην Προεδρία του ΠΑΣΟΚ

Όλα όσα δήλωσε ο νέος Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ και του ΠΑΣΟΚ έξω από τα γραφεία του κόμματος στην Χαριλάου Τρικούπη/ (12/12/21)

Σήμερα, 12 Δεκεμβρίου του 2021, ο Νίκος Ανδρουλάκης εξελέγη Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής. Ποια ήταν τα γεγονότα της ζωής του που τον οδήγησαν σε αυτή την σημαντική πολιτική πορεία; 

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Νικητής ο Νίκος Ανδρουλάκης - Είναι ο νέος Πρόεδρος

Γεννημένος στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου της Κρήτης στις 7 Φεβρουαρίου του 1979, ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει προλάβει να κάνει πολλά μέσα στα 42 χρόνια της ζωής του. 

Σπούδασε πολιτικός μηχανικός την Πολυτεχνική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, ενώ έκανε και μεταπτυχιακό στο πρόγραμμα «Νέα Υλικά και Περιβάλλον» του ΔΠΘ. Εξάσκησε το επάγγελμά στον τουριστικό τομέα και δίδαξε ως καθηγητής στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης. Όσον αφορά την προσωπική του ζωή, είναι διαζευγμένος και έχει ένα γιο, τον 10χρονο Μαρίνο.

Νίκος Ανδρουλάκης: Μπήκε στο ΠΑΣΟΚ στην «πτώση» του - 13 χρόνια μετά εξελέγη Πρόεδρος

Φυσικά, από όταν ήταν φοιτητής ο Νίκος Ανδρουλάκης ασχολήθηκε με την πολιτική σκηνή. Έγινε μέλος στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ το 2001. 

ΚΙΝΑΛ: Οι πρώτες δηλώσεις του Νίκου Ανδρουλάκη για τη νίκη του

Λίγο πριν το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης στη χώρα, ο Νίκος Ανδρουλάκης έγινε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ (2008).

Στις 14 Μαρτίου 2013, εκλέχτηκε από το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, λαμβάνοντας 109 ψήφους σε σύνολο 168 ψήφων.

Από το 2014, ο Νίκος Ανδρουλάκης συμμετέχει στην ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών (S&D) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μετά από εκλογή του μέσω της παράταξης «Ελιά».

Στις εκλογές του Μαΐου του 2019, ο Νίκος Ανδρουλάκης επανεξελέγη Ευρωβουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής βγαίνοντας πρώτος, αφού έλαβε 180.822 ψήφους. 

Δύο χρόνια μετά, ανακοίνωσε πως θα υποβάλει υποψηφιότητα για τις στις εκλογές ανάδειξης ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής. Στον Α’ γύρο των εκλογών, στις 5/12/21, επικράτησε με καθαρό προβάδισμα έναντι των υπολοίπων υποψηφίων με ποσοστό 36,88%. Στον δεύτερο γύρο, εξελέγη πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής-ΠΑΣΟΚ έναντι του Γιώργου Παπανδρέου.

Νίκος Ανδρουλάκης

Αποτελεί τον έκτο Πρόεδρο που εκλέγει το ΠΑΣΟΚ και το ΚΙΝΑΛ. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top