Gov.gr: Στο κινητό μας σε ψηφιακή μορφή ταυτότητα, δίπλωμα και βιβλιάριο

Πιερρακάκης: Η ταυτοποίηση πρέπει να περάσει στα κινητά μας τηλέφωνα

Σε προσωπικό πορτοφόλι (wallet) στα κινητά μας τηλέφωνα θα περάσει η ταυτότητα, το δίπλωμα οδήγησης και το βιβλιάριο υγείας.

«Η ταυτοποίηση, η ταυτότητά μας ουσιαστικά, θα πρέπει να περάσει στα κινητά μας τηλέφωνα. Αυτό συμβαίνει ήδη για τα πιο πολλά, ακόμα και για τη μεταφορά χρημάτων. Και συμβαίνει με μεγαλύτερη ασφάλεια από ό,τι συνέβαινε στην κατάσταση που προσπαθούμε σήμερα να υπερβούμε, της υπερβολικής γραφειοκρατίας και της διαρκούς χρήσης πιστοποιητικών στο χαρτί», δήλωσε στα Νέα ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Όπως εξήγησε, όταν ο διαγωνισμός των νέων ταυτοτήτων ολοκληρωθεί, «θα μπορούμε να λέμε ότι η ταυτότητά μας θα έχει περάσει πλήρως και στο κινητό μας».

Άυλο διαζύγιο, έκδοση εγγράφων βάπτισης και ίδρυση επιχείρησης από το σπίτι

Σταδιακά στο wallet θα προστεθούν και το δίπλωμα οδήγησης και το βιβλιάριο υγείας.

Ειδικά για το βιβλιάριο υγείας, το  πρώτο τρίμηνο του 2022 όλα τα παιδιά θα αποκτήσουν ηλεκτρονικό βιβλιάριο υγείας.

Δίπλωμα οδήγησης: Ψηφιακά μέσω gov.gr η προσωρινή άδεια

Ψηφιακά μέσω του gov.gr θα παραλαμβάνεται η προσωρινή άδεια οδήγησης, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της πρακτικής εξέτασης του εξεταζόμενου.

Με τον τρόπο αυτό οι νέοι οδηγοί θα μπορούν άμεσα να οδηγήσουν στην Ελληνική Επικράτεια, χωρίς μεσοδιάστημα αναμονής, ενώ παράλληλα αποφεύγεται ο συνωστισμός στις σχολές οδήγησης και στις περιφερειακές υπηρεσίες μεταφορών.

Οι επιτυχόντες οδηγοί, εισερχόμενοι στην κατηγορία «Πολίτες και Καθημερινότητα» και ακολούθως στην υποκατηγορία «Μετακινήσεις» του gov.gr, θα ταυτοποιούνται με τους κωδικούς Taxisnet και θα παραλαμβάνουν το ψηφιακό αρχείο (pdf) με την προσωρινή άδεια οδήγησης από την πλατφόρμα drivers.services.gov.gr.

Σε ενδεχόμενο έλεγχο η εγκυρότητα της προσωρινής άδειας θα βεβαιώνεται, είτε μέσω υπερσυνδέσμου (link), είτε μέσω QR code, είτε μέσω κωδικού, που θα φέρει το έγγραφο.

Η προσωρινή άδεια οδήγησης έχει ισχύ για τέσσερις μήνες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top