Άυλο διαζύγιο, έκδοση εγγράφων βάπτισης και ίδρυση επιχείρησης από το σπίτι

Έξι νέες ψηφιακές εφαρμογές που κάνουν πιο εύκολη την καθημερινότητά μας

Τις επόμενες μέρες μέσω του gov.gr θα μπορεί να βεβαιώνεται το γνήσιο της υπογραφής, αλλά και να υπογράφονται ιδιωτικά συμφωνητικά

Να κάνουν πιο εύκολη την καθημερινότητα του πολίτη και να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής του υπόσχονται έξι νέες εφαρμογές, που αναμένεται να υλοποιηθούν στις επόμενες εβδομάδες από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Αφορούν κρίσιμους τομείς της καθημερινότητας, όπως οι μεταβιβάσεις ακινήτων, η ίδρυση ατομικής επιχείρησης αλλά και το διαζύγιο. Όλα θα μπορούν να γίνονται με λίγα κλικ από το σπίτι μας. 

Πώς θα βεβαιώνουμε ψηφιακά το γνήσιο της υπογραφής από το κινητό

Συγκεκριμένα:

1. Πινάκιο της δίκης 

Όπως έχει ανακοινώσει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στον τομέα της δικαιοσύνης. Την ερχόμενη εβδομάδα είναι έτοιμη η ψηφιακή εφαρμογή για τα δικαστήρια, η οποία θα δίνει την δυνατότητα στους πολίτες να παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο το πινάκιο της δίκης.

Πιερρακάκης: Γνήσιο υπογραφής και ιδιωτικά συμφωνητικά με το κινητό μας!

2. Χαρτιά για την βάπτιση παιδιού και ονοματοδοσία 

Όλα τα απαιτούμενα έγγραφα που χρειαζόταν να συγκεντρώσουν οι γονείς είτε για να βαφτίσουν το παιδί τους είτε σε περίπτωση ονοματοδοσίας θα αντλούνται διαδικτυακά με ένα κλικ χωρίς κόπο, μακριά από ουρές

3. Υπηρεσίες τηλεψυχιατρικής 

Στο πλαίσιο της τηλειατρικής θα προσφέρεται δωρεάν τηλεσυμβουλευτική για θέματα ψυχικής υγείας μέσα από συγκεκριμένη πλατφόρμα. 

4. Μεταβιβάσεις ακινήτων

Έχει σχεδιαστεί ένα σύστημα στον συμβολαιογράφο, τον ψηφιακό φάκελο μεταβίβασης ακινήτων. Όλα θα γίνονται στον συμβολαιογράφο. Το σύστημα με τη συναίνεση των ενδιαφερομένων θα αντλεί όλα τα απαιτούμενα πιστοποιητικά από τα πληροφοριακά συστήματα του Δημοσίου.

5. Ίδρυση ατομικής επιχείρησης

Η όλη διαδικασία της ίδρυσης ατομικής επιχείρησης θα ολοκληρώνεται με μία ενέργεια, αποφεύγοντας όλες τις γραφειοκρατικές διαδικασίες και η ταλαιπωρία των ενδιαφερόμενων. «Ψηφιοποιούυμε και απλοποιούμε τις διαδικασίες, ενδυναμώνουμε τους επαγγελματίες», είναι το σύνθημα. 

6. 'Αυλο διαζύγιο

Έρχεται η εφαρμογή που θα δίνει την δυνατότητα σε ζευγάρια που επιθυμούν να τραβήξουν χωριστούς δρόμους, να προχωρήσουν γρήγορα και από το σπίτι τους στην έκδοση του συναινετικού διαζυγίου. Ολόκληρη η διαδικασία θα πραγματοποιείται μέσω μιας εφαρμογής στο διαδίκτυο. Αυτό που προβλέπεται είναι ότι οι δύο πλευρές, μέσω πληρεξούσιου δικηγόρου, θα μπορούν ηλεκτρονικά από την πλατφόρμα στην ενιαία ψηφιακή πύλη gov.gr να λύουν τον γάμο τους μέσα σε διάστημα 10 ημερών, χωρίς να φτάσουν στο δικαστήριο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top