Κυβέρνηση: «Kαρότο» με δωρεάν self test μετά το «μαστίγιο» με το πρόστιμο

Πώς θα τα προμηθεύονται εμβολιασμένοι - ανεμβολίαστοι ενόψει Χριστουγέννων

Εκτός από το «μαστίγιο» με το πρόστιμο για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε και δωρεάν self test ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων. Ο Γιώργος Ευγενίδης μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star πότε θα τα προμηθευτούν οι πολίτες.

To self test θα παρέχεται σε όλους τους ενήλικους πολίτες, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, όπως μετέδωσε χθες το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. Το πρώτο self test θα διανεμηθεί από τις 6 έως τις 12/12 για να βρεθούν ασυμπτωματικοί πριν τα ρεβεγιόν, ενώ το δεύτερο από 3 έως 7/1. Το θετικό αποτέλεσμα θα πρέπει να δηλώνεται, αλλά όχι και το αρνητικό. 

Δωρεάν self test για τις γιορτές σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους

Πώς θα γίνεται η είσπραξη του προστίμου των ανεμβολίαστων   

Μετά τα μέσα Ιανουαρίου πάντως «θα είναι ακριβό σπορ το να είναι κανείς ανεμβολίαστος», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γ. Ευγενίδης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες από αρμόδια πηγή που ετοιμάζει τη σχετική διάταξη, θα είναι σαν ένα πρόστιμο της τροχαίας ή σαν τις οφειλές που βεβαιώνει η Εφορία στους πολίτες. 

Νέα μέτρα: Πόσα θα πληρώνουν τον μήνα οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι

Αν ένας πολίτης επιλέγει να αγνοεί τα πρόστιμα, όμως, θα έχει συνέπειες.  Όπως συμβαίνει και με άλλες οφειλές που βεβαιώνονται, θα επικρέμεται η απειλή της προσαύξησης του καταλογισθέντος προστίμου, αν δεν το πληρώσει εγκαίρως. Και, βεβαίως, η Φορολογική Αρχή θα μπορεί να επιβάλλει όλες τις κυρώσεις, σε περίπτωση μη καταβολής της οφειλής. Σε αυτές συμπεριλαμβάνεται η κατάσχεση από τραπεζικό λογαριασμό και το πάγωμα φορολογικής ενημερότητας. Στην κυβέρνηση, όμως, ελπίζουν ότι το μέτρο θα λειτουργήσει ως προσκλητήριο. Σήμερα 6.000 πολίτες άνω των 60 έκλεισαν ραντεβού, ενώ τις προηγούμενες μέρες περίπου 2.500 σε ημερήσια βάση.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top