Μειωμένα ενοίκια: Ξεκινούν οι έλεγχοι – Ποιοι θα επιστρέψουν χρήματα

Στο στόχαστρο όσοι έλαβαν προκαταβολικά τις αποζημιώσεις

Έκτακτο μπόνους σε υγειονομικούς, χαμηλοσυνταξιούχους και ΑμΕΑ ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης

Να επιστρέψουν στο κράτος τα ποσά των αποζημιώσεων, που έλαβαν για τα «κουρεμένα» ενοίκια, θα κληθούν χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων.

Ήδη, δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ (Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως) η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), που ανάβει «πράσινο φως» για εκτεταμένους ελέγχους από τα αρμόδια όργανα.

Ακίνητα: Η αύξηση των ενοικίων οδηγεί σε αγορές κατοικιών

Ο έλεγχος αφορά ιδιοκτήτες, οι οποίοι εισέπραξαν προκαταβολικά την αποζημίωση για τα μειωμένα ενοίκια για τους μήνες Μάρτιο – Ιούλιο 2021, στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης για την πανδημία, αλλά στη συνέχεια δεν υπέβαλαν ως οφειλαν δήλωση Covid  ή εισέπραξαν μεγαλύτερο ποσό προκαταβολής από την αποζημίωση, που δικαιούνται.

Σε ποιους και πότε θα δοθούν τα έκτακτα μέτρα στήριξης

Το επόμενα διάστημα θα λάβουν «ραβασάκι» με το ύψος της αποζημίωσης που θα πρέπει να επιστρέψουν στο δημόσιο. Σε περίπτωση που δεν το πράξουν εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας θα επιβαρυνθούν με τόκους εκπρόθεσμης καταβολής.

Υπενθυμίζετια ότι το «κούρεμα» έως 100% των ενοικίων ήταν ένα από τα μέτρα, που είχαν ληφθεί για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την πανδημία, με το ποσό της αποζημίωσης για τους ιδιοκτήτες να φθάνει ακόμη και στο 80% του ποσού του μισθώματος.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top