Έντονα ενοχλημένη η Αθήνα από τη συμφωνία Σάντσεθ – Ερντογάν

Οικονόμου: Θέλουμε την οικονομία και την κοινωνία ανοικτή

«Η στρατηγική της κυβέρνησης όσο αφορά στην αντιμετώπιση της πανδημίας, δίνει έμφαση στο σύστημα υγείας για να σώσουμε όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούμε», είπε ο Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στόχος της κυβέρνησης είναι να μείνουν η κοινωνία και η οικονομία ανοικτές.

Σχολιάζοντας το διάγγελμα του πρωθυπουργού, που θα γίνει σήμερα το απόγευμα, σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα περιγράψει την πορεία για το επόμενο διάστημα.

«Ο πρωθυπουργός θα απευθυνθεί στους πολίτες για την πανδημία και τη συνεχή προσπάθεια ανάσχεσής της», είπε.

Επίταξη γιατρών: Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ - Ποιες ειδικότητες αφορά

Στη συνέχεια ο κ. Οικονόμου είπε πως ο πρωθυπουργός υπέγραψε το κείμενο για την επίταξη των υπηρεσιών των ιδιωτών ιατρών για την ενίσχυση του ΕΣΥ στην αντιμετώπιση της πανδημίας ενώ εντός της ημέρας αναμένεται το μήνυμά του προς τους πολίτες.

Επίθεση σε Τσίπρα: Έχει έτοιμη την απάντηση πριν ακούσει τι θα πει ο πρωθυπουργός

Ο κ. Οικονόμου δήλωσε πως ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ εκπλήσσουν αρνητικά με τη συμπεριφορά τους.

Διάγγελμα Μητσοτάκη: Μήνυμα σε ανεμβολίαστους και έκκληση για τρίτη δόση

«Έχει έτοιμη την απάντηση στο μήνυμα του πρωθυπουργού πριν ακόμη το ακούσει. Καλλιεργεί πανικό που αποδεικνύει ότι η διαχείριση της πανδημίας είναι κάτι που ξεπερνά τα πολιτικά του μέτρα», είπε.

Βέλη για Σάντσεθ και Τουρκία: Όφειλε να λάβει υπόψιν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε και στην επίσκεψη του Ισπανού πρωθυπουργού στην Τουρκία και τη συνάντησή του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπου ανακοινώθηκε πως η Ισπανία θα ναυπηγήσει αεροπλανοφόρα και υποβρύχια για την Τουρκία.

«Είναι αυτονόητο ότι τα κράτη-μέλη δεσμεύονται από τις αποφάσεις του συμβουλίου. Όφειλε ο σοσιαλιστής Ισπανός πρωθυπουργός να λάβει υπόψη του τις αποφάσεις αυτές. Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης στην Ισπανία έχει εκφράσει με ανάρτησή του την αντίθεση του», τόνισε ο κ. Οικονόμου.

Τι είπε για τη συνάντηση Μητσοτάκη – Τζόνσον και τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στην επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Λονδίνο και τη συνάντηση με τον Μπόρις Τζόνσον.

Σημείωσε πως ο πρωθυπουργός «αναφέρθηκε στον αποσταθεροποιητικό ρόλο της Τουρκίας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, που δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας για διάλογο, τονίζοντας παράλληλα ότι η Ελλάδα είναι πάντα έτοιμη να συζητήσει, με την προϋπόθεση σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου, συμπεριλαμβανομένου και του Δικαίου της Θάλασσας».

Σχετικά με το θέμα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα, όπως είπε, το μήνυμα που έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ότι τα Γλυπτά εκλάπησαν από την Ελλάδα από τον Λόρδο Έλγιν και «δεν πρόκειται εμείς να συμβιβαστούμε με αυτό».

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top