Σε επαγρύπνηση Ένοπλες Δυνάμεις- Λιμενικό - ΕΛΑΣ μετά τις απειλές Ερντογάν 

Σύσκεψη υπό τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κ. Φλώρο για Αιγαίο και Έβρο 

Το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star (11/11/2021) για τις απειλές Ερντογάν σε βάρος της Ελλάδας  

Σε επαγρύπνηση έχουν τεθεί οι Ένοπλες Δυνάμεις αλλά και το Λιμενικό Σώμα, μετά τις χθεσινές απειλές του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εις βάρος της χώρας μας. Ο Τούρκος πρόεδρος άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί να επαναλάβει το σκηνικό του Έβρου τον Μάρτιο του 2020, με την απόπειρα να διοχετεύσει δεκάδες χιλιάδες μετανάστες από τη συνοριακή γραμμή του Έβρου στην Ελλάδα.

Έξαλλος ο Ερντογάν με τα Rafale και την βάση των ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη   

Όπως ανακοινώθηκε πραγματοποιήθηκε σύσκεψη σήμερα στο Πεντάγωνο υπό τον Αρχηγό ΓΓΕΘΑ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, με τη συμμετοχή των αρχηγών του Ελληνικού Στρατού, του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας. 

Απειλεί πάλι ο Ερντογάν για το μεταναστευτικό - Η απάντηση της Αθήνας

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε αύξηση της επιτήρησης σε χερσαία και θαλάσσια σύνορα, αυξημένη ετοιμότητα και άμεση αναφορά περιστατικών από την παραμεθόριο, όπως και συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία (στην οποία ανήκει η συνοριοφυλακή), αλλά και το Λιμενικό Σώμα. 

Δίωξη του Ερντογάν κατά της ελληνικής εφημερίδας Δημοκρατία!

 

Τι διευκρινίζει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας 

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας διευκρίνισε πάντως αργότερα σχετικά με τη σύσκεψη των Αρχηγών στο Πεντάγωνο Ατι η συνάντηση της
Στρατιωτικής Ηγεσίας που συγκλήθηκε υπό τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ σημειώθηκε στο πλαίσιο των τακτικών ενημερώσεων που πραγματοποιούνται σχετικώς με την κατάσταση στα τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα. 

    

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top