Απειλεί πάλι ο Ερντογάν για το μεταναστευτικό - Η απάντηση της Αθήνας

«Δεν ξέρω τι θα πάθει η Ελλάδα αν ανοίξουμε τα σύνορα»

Για μια ακόμη φορά ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εργαλειοποίησε το μεταναστευτικό, εκτοξεύοντας ανοικτά απειλές προς την Ελλάδα.

Δίωξη του Ερντογάν κατά της ελληνικής εφημερίδας Δημοκρατία! 

«Η επίρριψη ευθυνών στην Τουρκία για την προσφυγική κρίση συνιστά πραγματική αχαριστία», δήλωσε σήμερα ο Τούρκος Πρόεδρος σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν στην Άγκυρα, μετά τη συνάντηση των δύο ηγετών, αφήνοντας αιχμές κατά της Ελλάδας.

«Η Ελλάδα είναι αυτή που καταδικάζει τους πρόσφυγες σε θάνατο τρυπώντας τις βάρκες τους» και συνέχισε λέγοντας ότι η Ελλάδα, στο σύνολό της, έχει «μετατραπεί σε μια αμερικανική στρατιωτική βάση» και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην αμερικανική παρουσία στην Αλεξανδρούπολη.

Ο Μητσοτάκης και η συμμορία του περνάνε τις μέρες με ψέματα. Δε φέρονται τίμια. Και επειδή δε φέρονται τίμια, δεν εμπνέουν εμπιστοσύνη στην περιοχή. Αν εμείς ανοίξουμε τις πύλες, δεν ξέρω τι θα κάνει η Ελλάδα. 

Οικονόμου: «Η Ευρώπη δεν πρόκειται να ανεχθεί εργαλειοποίηση του προσφυγικού»

Η πληρωμένη απάντηση ήρθε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. O υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου απάντησε στις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου:

«Η Ελλάδα είναι ευρωπαϊκό κράτος Δικαίου. Προστατεύει τα σύνορά της που είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ταυτόχρονα σώζει ανθρώπινες ζωές στη θάλασσα. Και όταν απειλείται από χώρες που χρησιμοποιούν απελπισμένους ανθρώπους για να πετύχουν γεωπολιτικούς σκοπούς θα απαντά πάντα με αποφασιστικότητα. Αυτό έκανε στον Έβρο τον Μάρτιο του 2020, με τη συμπαράσταση της Ευρώπης. Οι πρόσφατες εξελίξεις στα σύνορα Λευκορωσίας- Ε.Ε., στην Πολωνία και τις χώρες της Βαλτικής, υπογραμμίζουν γι΄ άλλη μια φορά ότι η Ευρώπη δεν πρόκειται να ανεχθεί εργαλειοποίηση του Προσφυγικού. Και αυτό είναι ένα μήνυμα που πρέπει όλοι να λάβουν σοβαρά υπόψιν». 

Εκπρόσωπος ΥΠΕΞ στο STAR: «Τουρκικός δάκτυλος στην κρίση - Βλέπουν τώρα τι ζήσαμε στον Έβρο»

Η υβριδική επίθεση που δέχεται η Ευρώπη την ταρακουνά... έστω και με χρονοκαθυστέρηση. Απαντώντας σε ερώτηση του Star, ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, σημειώνει: 

«Όταν εμείς βιώναμε παρόμοια κατάσταση στον Έβρο και λέγαμε ότι η Τουρκία το χρησιμοποιεί ως "πολιτική", λέγαμε "θα το δείτε". Τώρα το βλέπουν. Συγκρατούμε ότι και οι Πολωνοί λένε δημόσια ότι υπάρχει "Τουρκικός δάκτυλος». 


Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 
 

 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top