Δίωξη του Ερντογάν κατά της ελληνικής εφημερίδας Δημοκρατία! 

Μετά τις τουρκικές εφημερίδες διώκει τώρα εφημερίδες στην Ελλάδα… 

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Δίωξη κατά της ελληνικής εφημερίδα «Δημοκρατία» από τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για πρωτοσέλιδο δημοσίευμα που επέκρινε με καυστικό τρόπο τις αλλεπάλληλες προκλήσεις του κατά της χώρας μας, την περίοδο των παράνομων ερευνών του «Oruc Reis», όπως και τις υβριστικές αναφορές υπουργών και συμβούλων του κατά της Ελλάδας!    

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζητά την καταδίκη τεσσάρων στελεχών της εφημερίδας σε φυλάκιση στην Τουρκία, η οποία μπορεί να φτάσει και τα πέντε χρόνια. 

Με τη δίωξη αυτή  αρχηγός ξένου κράτους στρέφεται για πρώτη φορά κατά ελληνικής εφημερίδας, και μάλιστα για πολιτικούς λόγους, όπως φαίνεται από το κείμενο της μήνυσης της εισαγγελίας της ΄Αγκυρας.

Η δίωξη κοινοποιήθηκε στη «Δημοκρατία» μέσω της διαδικασίας της δικαστικής συνδρομής και στρέφεται κατά του διευθυντή της εφημερίδας  Δημήτρη Ριζούλη, του βασικού αρθρογράφου της εφημερίδας Μανώλη Κοττάκη, του οποίου το κείμενο αποτέλεσε την αφορμή για τη δίωξη, και των δύο διευθυντών σύνταξης, Ανδρέα Καψαμπέλη και Γιώργου Πατρουδάκη.

Ο Τούρκος εισαγγελέας Ερντίντς Χακάν Οζνταμπάκογλου, ύστερα από  μηνυτήρια αναφορά του δικηγόρου  του Τούρκου προέδρου δρ. Χουσεΐν Αΐδιν, κατηγορεί τους τέσσερις δημοσιογράφους για «το έγκλημα της εξύβρισης του προέδρου» με βάση το κάρθρο 299 του τουρκικού Ποινικού Κώδικα που έχει καταγγελθεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Να σημειωθεί ότι και στο ίδιο το κείμενο της ποινικής δίωξης που εστάλη στη Δημοκρατία δε λείπουν οι προκλήσεις καθώς το Αιγαίο Πέλαγος αναφέρεται σαν «θάλασσα των νησιών» σε μια προσπάθεια να εγείρει ζήτημα κυριαρχίας!  

Tην τουρκική δίωξη καταδίκασε η κυβέρνηση με δήλωση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, ενώ το  Υπουργείο Εξωτερικών διά μέσου διπλωματικών πηγών χαρακτήρισε «παντελώς απαράδεκτη και ανυπόστατη» την αναφορά σε «Θάλασσα των νησιών» αντί για Αιγαίο.     

Η ίδια η εφημερίδα «Δημοκρατία» ανακοίνωσε ότι «αρνείται να συμμετάσχει στις σχετικές νομικές διαδικασίες που στηρίζονται στη μήνυση-παρωδία του Ερντογάν και θεωρεί τιμή της ότι η τουρκική ηγεσία χαρακτηρίζει  την εφημερίδα μας εμπόδιο στα επεκτατικά και επικίνδυνα σχέδιά της».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top