Πιστοποιητικά Covid: Πώς μπαίνουν στα μαγαζιά όσοι εμβολιάστηκαν εκτός ΕΕ

Έρχεται τροπολογία για όσους θέλουν να κάνουν την τρίτη δόση στην Ελλάδα

Με απλή επίδειξη του έγχαρτου πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης και την επίδειξη του εγγράφου για την ταυτοπροσωπία (διαβατήριο) μπορούν να μπαίνουν οι αλλοδαποί ή ομογενείς πελάτες στα καταστήματα στην Ελλάδα.

Αυτό αναφέρει σε ανημέρωσή της η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων σχετικά με τις επιχειρήσεις εστίασης, διασκέδασης και λιανικού εμπορίου.

Δε θα κλείσουν τα σχολεία - Η κυβέρνηση βάζει «φρένο» στις φήμες

Αυτό σημαίνει ότι για τους εν λόγω πολίτες δεν απαιτείται ο έλεγχος με την ειδική εφαρμογή COVID Free GR.

Έρχεται τροπολογία για όσους θέλουν να κάνουν την τρίτη δόση στην Ελλάδα

Τροπολογία για όσους έχουν νοσήσει, εμβολιαστεί στο εξωτερικό ή θέλουν να κάνουν την τρίτη δόση στην Ελλάδα φέρνει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Όπως τόνισε ο υφυπουργός, Γιώργος Γεωργαντάς, δεν υπάρχει ένα σύστημα παγκόσμιας διαλειτουργικότητας των πιστοποιητικών όλων των χωρών.

Self Test: Με τη σχολική κάρτα θα μπαίνουν σε καταστήματα τα παιδιά

«Η ΕΕ έχει κάνει το δικό της που δεν αφορά μόνο τις χώρες που ανήκουν σε αυτήν, αλλά και επιπλέον 16 συνεργαζόμενες χώρες τα συστήματα των οποίων έχουν αναγνωριστεί και ενσωματωθεί, όπως για παράδειγμα Ισραήλ, Νορβηγία, Ισλανδία, Τουρκία», σχολίασε.

Μητσοτάκης: Δε θα υπάρξει ξανά lockdown στη χώρα

Ανεμβολίαστοι: Τα νέα μέτρα για τους εξωτερικούς χώρους στην εστίαση

Μέσα στις επόμενες ώρες, σύμφωνα με τον ίδιο, θα κατατεθεί μια τροπολογία από το υπουργείο Υγείας, σε  συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σύμφωνα με την οποία θα δημιουργηθούν δυο καινούργια μητρώα:

-    Το μητρώο εμβολιασθέντων εξωτερικού
-    Το μητρώο όσων έχουν νοσήσει στο εξωτερικό.

Ασφυκτιά το ΕΣΥ: Ένα βήμα πριν την επίταξη των γιατρών η κυβέρνηση

«Αυτό θα δώσει μια λύση, θα γίνει πρώτα βέβαια μια επεξεργασία των πιστοποιητικών που φέρουν. Τα πιστοποιητικά είναι δυο ειδών, αυτά που είναι ψηφιακά επαληθεύσιμα και κάποια που δεν είναι ψηφιακά επαληθεύσιμα, άρα εκεί χρειάζεται μια μεγαλύτερη επεξεργασία» υπογράμμισε ο κ. Γεωργαντάς και πρόσθεσε: «Μόλις δημιουργηθούν αυτά τα δυο μητρώα τότε θα δικαιούνται αυτοί οι άνθρωποι, εφόσον ενταχθούν στο μητρώο, καθώς θα έχει αναγνωριστεί ως έγκυρο και αξιόπιστο το πιστοποιητικό τους, είτε να πάρουν το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό για να μπορούν να κινούνται άνετα, είτε να κάνουν την αναμνηστική δόση».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top