Φώφη Γεννηματά: «Έφυγε» στην ίδια ηλικία με τους γονείς της

Ο Γιώργος και η Κάκια Γεννηματά πέθαναν σε ηλικία 55 και 54 ετών

Η συνέντευξη που είχε δώσει η Φώφη Γεννηματά στη Μάρα Ζαχαρέα το 2015

Θλίψη σε ολόκληρη την Ελλάδα έχει προκαλέσει ο θάνατος της Φώφης Γεννηματά, η οποία «έφυγε» από τη ζωή τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021, σε ηλικία 56 ετών.

Η Φώφη Γεννηματά πάλεψε 13 χρόνια με τον καρκίνο, ωστόσο μέσα σε 14 μέρες έχασε μια δύσκολη μάχη, την οποία έδωσε όλα αυτά τα χρόνια με πείσμα, γενναιότητα και αξιοπρέπεια, που έχει προκαλέσει θαυμασμό.

Φώφη Γεννηματά: Η ύστατη μάχη στον «Ευαγγελισμό»

Ήταν βράδυ Κυριακής, στις 11 Οκτωβρίου, όταν η (πρώην, πλέον) πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής αναγκάστηκε να μη δώσει το παρών σε συγκέντρωση για την υποψηφιότητά της για τις εσωκομματικές εκλογές, λόγω πολύ έντονων πόνων.

Ακολούθησε η νοσηλεία στον Ευαγγελισμό και η ανακοίνωση της απόσυρσης της υποψηφιότητάς της, με σχεδόν κανέναν να μη γνωρίζει τη σοβαρότητα της κατάστασής της.

Η είδηση του θανάτου της στις 12.04 το μεσημέρι της 25ης Οκτωβρίου «πάγωσε» τους πάντες.

Κίνημα Αλλαγής: Ποιος υποψήφιος προηγείται

Τραγική ειρωνεία το γεγονός ότι η Φώφη Γεννηματά έδωσε σκληρή μάχη με τον καρκίνο, όπως ο πατέρας της Γιώργος Γεννηματάς, και η μητέρα της, Κάκια, οι οποίοι «έφυγαν» σχεδόν την ίδια ηλικία.

Ο πατέρας της, Γιώργος Γεννηματάς, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 55 ετών το 1994, ενώ λίγους μήνες νωρίτερα είχε χάσει τη μάχη με τον καρκίνο η σύζυγός του, σε ηλικία 54 ετών.

Φώφη Γεννηματά: Η αγάπη της για τη Σκύρο και τη Σύμη

Η ίδια, σε παλαιότερη συνέντευξή της, είχε αναφερθεί στο πόσα γρήγορα, μέσα σε λίγους μήνες, έχασε και τους δύο γονείς της.

«Με επτά μήνες διαφορά έφυγαν οι γονείς μου από τη ζωή. Πρώτα η μητέρα μου και μετά ο πατέρας μου. Μόνο αυτό μπορούσε να συμβεί με αυτούς τους ανθρώπους. Ήταν μαζί από 13 χρόνων. Μια ζωή μαζί», είχε δηλώσει.

Η εξόδιος ακολουθία για τη Φώφη Γεννηματά θα τελεστεί την Τετάρτη στις 14:00 στη Μητρόπολη Αθηνών και αμέσως μετά η ταφή της Φώφης Γεννηματά στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top