Φώφη Γεννηματά: Η αγάπη της για τη Σκύρο και τη Σύμη

Οι στιγμές ξεγνοισιάς που περνούσε στα δύο αγαπημένα της νησιά

Σαν κεραυνός έπεσε η θλιβερή είδηση του θανάτου της Φώφης Γεννηματά, στους κατοίκους της Σκύρου και της Σύμης. Η σύζυγος και μητέρα Φώφη Γεννηματά, εκμεταλλευόταν κάθε ευκαιρία, προκειμένου να περάσει λίγες στιγμές ξενοιασιάς στους δύο επίγειους παραδείσους της, όπως τους αποκαλούσε. 

Φώφη Γεννηματά: «Θα ήθελα να με θυμούνται με αγάπη»

Σκύρος: Το αγαπημένο οικογενειακό καταφύγιο της Φώφης Γεννηματά

Από τη Σκύρο κατάγεται ο σύζυγος της Φώφης Γεννηματά , Ανδρέας Τσούνης.  Όμως κι εκείνη, μόλις γνώρισε το πανέμορφο νησί των Σποράδων, το αγάπησε τόσο  που το έκανε... δικό της. Πριν από ενάμιση μήνα ήταν πάλι εκεί.  

Φώφη Γεννηματά: Ο συγκινητικός αποχαιρετισμός των στενών συνεργατών της 

«Η Φώφη ήταν πραγματικά ένας απλός άνθρωπος. Δεν υπήρχε Σκυριανός που να έλεγε Φώφη Γεννηματά. Τη φώναζαν όλοι “Φώφη”. Έχει πάρα πολλούς φίλους, μ’ αυτούς διασκέδαζε, μ’ αυτούς έκανε μπάνιο, μ’ αυτούς πήγαινε για καφέ, μ’ αυτούς  έτρωγε. Πραγματικά ένα πολύ αξιαγάπητο πρόσωπο για την κοινωνία της Σκύρου» είπε ο δήμαρχος Σκύρου, Νίκος Μαυρίκος.

Φώφη Γεννηματά: Υπέρμαχος των γυναικών και των δικαιωμάτων τους

Κάθε καλοκαίρι, πήγαινε στο νησί με την οικογένειά της. Στο σπίτι του άντρα της υποδεχόταν τους φίλους τους, στα πανηγύρια έσερνε τον χορό, στο παραδοσιακό Σκυριανό καρναβάλι διασκέδαζε με την ψυχή της. 

Σύμη: Ο επίγειος παράδεισος των παιδικών της χρόνων 

Εκτός από τη Σκύρο όμως, η Φώφη Γεννηματά είχε έναν ακόμα... επίγειο παράδεισο, για να ξεφεύγει από τη γεμάτη καθημερινότητά της. Η Σύμη, από όπου κατάγονταν οι γονείς της, ήταν αγαπημένος της προορισμός.

«Ερχόταν πάρα πολύ συχνά -από την παιδική της ηλικία μέχρι και σήμερα- στη Σύμη για να κάνει τις διακοπές της, για να γνωρίσουν και τα παιδιά της και η οικογένειά της τη Σύμη όπως την αγαπούσε και εκείνη και ο πατέρας Γιώργος Γεννηματάς. Έκανε κάτι πολύ σημαντικό για τους  Συμιακούς αφού με ΦΕΚ, μπορούν να επισκέπτονται το 401 νοσοκομείο και να νοσηλεύονται δωρεάν» είπε ο δήμαρχος Σύμης, Λευτέρης Παπακαλοδούκας.

Όταν βρισκόταν στο νησί, ήθελε να προλαβαίνει τα πάντα. Να ασχολείται με τα κοινά, να καταθέτει στεφάνι στο μνημείο του λατρεμένου της πατέρα, να φωτογραφίζεται χαλαρή και ευδιάθετη έξω από το σπίτι της.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top