Φώφη Γεννηματά: Η ύστατη μάχη στον «Ευαγγελισμό»

Έφυγε αγωνίστρια κι ασυμβίβαστη

Η συνέντευξη που είχε δώσει η Φώφη Γεννηματά στη Μάρα Ζαχαρέα

Εθνικό πένθος κηρύχθηκε σε όλη τη χώρα μετά τον θάνατο της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Φώφης Γεννηματά, σε ηλικία 56 ετών. Ήταν 12:04 της Δευτέρας όταν άφηνε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» μετά από 13 ημέρες σκληρής μάχης με τον καρκίνο, ο οποίος επέστρεψε πιο απειλητικός από ποτέ. 

Φώφη Γεννηματά: Η αγάπη της για τη Σκύρο και τη Σύμη

Η Φώφη Γεννηματά εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο στις 12 Οκτωβρίου, μετά από έντονη αδιαθεσία που ένιωσε κατά τη διάρκεια περιοδείας της στη Ρόδο, στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής. 

Φώφη Γεννηματά

Οι 14 τελευταίες μέρες ήταν πολύ δύσκολες για τη Φώφη Γεννηματά

Φώφη Γεννηματά: Ο σύζυγός της ήταν το στήριγμά της στη μάχη με τον καρκίνο

Τα συμπτώματα που είχε ήταν αυτά του ατελούς ιλεού, μια σοβαρή κατάσταση υγείας, που στις περισσότερες περιπτώσεις απαιτεί χειρουργείο. Όμως μετά από τις πρώτες εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι η κατάσταση ήταν πολύ πιο δύσκολη από ό,τι εκτιμήθηκε αρχικά και το χειρουργείο δεν ήταν επιλογή. 

Φώφη Γεννηματά: Ο συγκινητικός αποχαιρετισμός των στενών συνεργατών της 

«Θα κερδίσω κι αυτή τη μάχη», έλεγε μέσα από το δωμάτιο του 10ου ορόφου του «Ευαγγελισμού» η Φώφη, αν και γνώριζε πολύ καλά, ότι αυτή η μάχη δύσκολα κερδιζόταν. 

Φώφη Γεννηματά ΚΙΝΑΛ

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ πάλευε με τον καρκίνο για 13 ολόκληρα χρόνια

Παρ’ όλ’ αυτά την έδωσε με όλες τις δυνάμεις. Δεν παραδόθηκε στον καρκίνο, τον κοίταξε και πάλι στα μάτια, όπως έκανε τα τελευταία 13 χρόνια, του χαμογέλασε, όπως έκανε σε όλη της τη ζωή, πάλεψε, αλλά αυτή τη φορά εκείνος ήταν πιο δυνατός. 

Πέθανε η Φώφη Γεννηματά - Έχασε τη μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία 56 ετών

Τις 14 αυτές μέρες λάμβανε σύγχρονες θεραπείες για τον καρκίνο, αλλά και ειδική παρηγορητική αγωγή για να αντέχει τους πόνους, καθώς υποβαλλόταν σε καθημερινές και αλλεπάλληλες παρακεντήσεις. 

Φώφη Γεννηματά: «Θα ήθελα να με θυμούνται με αγάπη»

Την Κυριακή το βράδυ, η Φώφη ξεκίνησε για το μεγάλο της ταξίδι. Έπεσε σε ηπατικό κώμα και οι γιατροί ετοιμάστηκαν για την αρχή του τέλους.

Γεννηματά καρκίνος

Η κηδεία της Φώφης Γεννηματά θα γίνει αύριο στις 14:00

Δίπλα της ο σύζυγός της και τα τρία της παιδιά, που ήταν για εκείνη το Α και το Ω της ζωής της. Είχε προσπαθήσει άλλωστε πολύ και για να γίνει μητέρα, καθώς τίποτα δεν της ήρθε εύκολα, αλλά μετά από κόπο, προσπάθεια και ψυχικό σθένος. 

Φώφη Γεννηματά: Την Τετάρτη η κηδεία της

Η κηδεία της προέδρου του ΚΙΝΑΛ θα γίνει δημοσία δαπάνη την Τετάρτη στις 14:00 στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών. 

Νωρίτερα η σορός της θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στις 10:00 στη Μητρόπολη Αθηνών. 

Φώφη Γεννηματά: «Λύγισαν» οι βουλευτές - Βαρύ πένθος στην αίθουσα

Τελευταία της επιθυμία, μάλιστα, ήταν αντί στεφάνων να δοθούν χρήματα στο «Χαμόγελο του Παιδιού» και την «Κιβωτό του Κόσμου».

Φώφη Γεννηματά παιδιά

Η Φώφη Γεννηματά με τα δύο μικρότερα παιδιά της

Για την αυριανή ημέρα της κηδείας κηρύχθηκε με απόφαση του πρωθυπουργού εθνικό πένθος και γι’ αυτό η μαθητική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη ματαιώθηκε. 

Φώφη Γεννηματά: Είχε πέσει σε ηπατικό κώμα από το βράδυ της Κυριακής

Η Βουλή θα παραμείνει κλειστή για μία εβδομάδα, οι προεκλογικές δραστηριότητες στο Κίνημα Αλλαγής ανεστάλησαν γι’ αυτές τις ημέρες, ενώ και ο ΣΥΡΙΖΑ ανέστειλε τις πολιτικές του δράσεις μέχρι την κηδεία.

Φώφη Γεννηματά: Συγκλονισμένος ο πολιτικός κόσμος από τον χαμό της

Η απώλεια της Φώφης συγκλόνισε ολόκληρο τον πολιτικό κόσμο. Σύντροφοι, φίλοι, πολιτικοί αντίπαλοι εξέφρασαν με κάθε τρόπο την συμπαράστασή τους στα μέλη του ΚΙΝΑΛ και την οικογένειά της, αναγνωρίζοντας την επίδραση που είχε στη δημόσια ζωή του τόπου, ως πολιτικός αλλά και ως άνθρωπος. 

λουλούδια Φώφη

Ο Πρόεδρος της Βουλής άφησε στο έδρανο που καθόταν η Φώφη Γεννηματά  μια ανθοδέσμη με λευκά λουλούδια

Φώφη Γεννηματά: Την Τετάρτη η κηδεία της - Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της

Στη Βουλή, όπου τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της, εκτυλίχθηκαν συγκινητικές σκηνές, με βουλευτές σχεδόν όλων των κομμάτων να ξεσπούν σε λυγμούς και να αγκαλιάζονται συγκλονισμένοι, ενώ το έδρανο που καθόταν η Φώφη, ως αρχηγός του ΚΙΝΑΛ, ήταν γεμάτο με λουλούδια.

Φώφη Γεννηματά: Η πολιτική και η προσωπική της πορεία

Γεννήθηκε στις 17 Νοεμβρίου 1964 στους Αμπελόκηπους της Αθήνας και από νωρίς έζησε τις χαρές και τις λύπες της πολιτικής, καθώς ο πατέρας της Γιώργος, υπήρξε από τους κορυφαίους αγωνιστές, ιδρυτικό στέλεχος και υπουργός του ΠΑΣΟΚ και αργότερα σύμβολο των αγώνων για την κοινωνική δικαιοσύνη και το κοινωνικό κράτος, ειδικά με την ίδρυση του ΕΣΥ. 

Φώφη Γεννηματά: Τα τρία της παιδιά δεν έφυγαν στιγμή απο το πλευρό της

Η Φώφη σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών ενώ στα 22 της χρόνια έκανε τον πρώτο της γάμο από τον οποίο απέκτησε την κόρη της Αιμιλία. Το 2003 παντρεύτηκε τον Ανδρέα Τσούνη με τον οποίο έμεινε μέχρι το τέλος της ζωής της, αποκτώντας άλλα δύο παιδιά, την 15χρονη σήμερα Κατερίνα και τον 17χρονο Γιώργο.

Βουλή Φώφη

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά

Μπήκε στην πολιτική το 2000, εκλεγόμενη τότε βουλευτής στη δεύτερη νίκη του Κώστα Σημίτη.

Φώφη Γεννηματά: «Έμαθα να μη χάνω στιγμές» - Τι έλεγε για τον καρκίνο

Η προσωπική αναμέτρηση με τον καρκίνο, από τον οποίο είχε χάσει πρόωρα και τους δύο γονείς της, ξεκίνησε το 2008 και κατάφερε πολλές φορές να βγει νικήτρια, πριν χάσει την τελευταία άνιση μάχη. 

Φώφη σύζυγος

Με τον σύζυγό της

Φώφη Γεννηματά: Οι απώλειες που της έφερε ο καρκίνος

«Δεν πρόκειται να συμβιβαστώ με την ιδέα ότι ο καρκίνος είναι ανίκητος. Εγώ θα παλέψω… Περνάς από την οργή, από το πένθος, από την αίσθηση της αδικίας, αναγκάζεσαι να κρατήσεις τις καλές στιγμές κι αυτό το πράγμα στο τέλος σου δίνει μια δύναμη» είχε πει, εξηγώντας πως αντλούσε δύναμη από την οικογένειά της για να δίνει τη μάχη με πείσμα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top