Φώφη Γεννηματά: Οι απώλειες που της έφερε ο καρκίνος

Έχασε τους γονείς της, αρρώστησε η ίδια και η αδελφή της

Συντετριμμένος είναι ολόκληρος ο πολιτικός κόσμος από τον χαμό της Φώφης Γεννηματά, μετά από την υποτροπή που παρουσίασε ο καρκίνος, με τον οποίο έδινε χρόνια μάχη. 

Φώφη Γεννηματά

Η Φώφη Γεννηματά πέθανε σε ηλικία 56 ετών 

Η ίδια μέσα από τον «Ευαγγελισμό», όπου νοσηλευόταν, δήλωνε έτοιμη να δώσει και αυτή τη μάχη και σίγουρη ότι θα την κερδίσει για μια ακόμα φορά. 

Πέθανε η Φώφη Γεννηματά: Ο σύζυγός της ήταν ο φύλακας άγγελός της

Όμως οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες, η υγεία της επιδεινώθηκε το βράδυ της Κυριακής και σήμερα το μεσημέρι, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 56 ετών. 

Φώφη Γεννηματά: Ο καρκίνος είχε σημαδέψει την οικογένειά της

Η Φώφη Γεννηματά εδώ και χρόνια είχε βρεθεί αντιμέτωπη με τον καρκίνο. Τον κοίταζε στα μάτια, στεκόταν αγέρωχη μπροστά του, τον αποδεχόταν και δεν τον φοβόταν.

Ακόμα κι αν η ασθένεια της είχε πάρει πολλά. Η πρώτη τους αναμέτρηση ήρθε το 1984, όταν η μητέρα της, Κάκια, διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού. 

Κάκια Γεννηματά

Η μητέρα της Φώφης Γεννηματά, Κάκια

Πέθανε η Φώφη Γεννηματά - Έχασε τη μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία 57 ετών

Κι εκείνη πήρε δύναμη από τη δίψα της για ζωή και δεν το έβαλε ποτέ κάτω. Έδωσε τη γενναία της μάχη και μέχρι τελευταία στιγμή αρνιόταν να υποταχτεί στη δύναμη του καρκίνου. 

Όσο δύσκολο κι αν της ήταν, όσο πόνο κι αν ένιωθε, στεκόταν πάντα όρθια, με το χαμόγελο στο πρόσωπο για να μη μεταδώσει τον φόβο της και την αγωνία της στα δύο της κορίτσια. Άντεξε δέκα ολόκληρα χρόνια κι «έφυγε» από τη ζωή το 1994 σε ηλικία μόλις 54 ετών. 

Φώφη και Γιώργς Γεννηματάς

Η Φώφη Γεννηματά με τον πατέρα της Γιώργο

Λίγους μήνες αργότερα έφυγε και ο πατέρας της, Γιώργος Γεννηματάς, χτυπημένος επίσης από την ίδια ασθένεια. Ήταν μόλις 55 ετών και ακολούθησε την αγαπημένη του Κάκια, με την οποία ήταν μαζί από την ηλικία των 13 ετών. 

Φώφη Γεννηματά: Στο πλευρό της τα τρία της παιδιά

Εκείνος έμαθε ότι θα πρέπει να αναμετρηθεί με την ασθένεια το 1992 και λίγο καιρό μετά ανακοίνωσε ότι πάσχει από καρκίνο. 

Γιώργος Γεννηματάς

Ο Γιώργος Γεννηματάς

«Έχω κάνει πολλές φορές αυτοκριτική και έχω κάνει και λάθη, αλλά δεν είχα σκοπό και δεν έχω σκοπό όσο ξετυλίγεται το νήμα της ζωής μου να διαπράξω το λάθος της απόκρυψης της αλήθειας. Δεν έχω μάθει να ζω με αυταπάτες ή με ψευδαισθήσεις. Και δεν μπορούν να υπάρχουν αυταπάτες ή ψευδαισθήσεις στη σχέση που συνδέει πολιτικούς και πολίτες. Νομίζω ότι όφειλα να κάνω αυτό που έκανα ανεξάρτητα κόστους ή όχι… Δε νομίζω ότι ήταν γενναία στάση, είναι στάση ζωής. Ήταν και ένα μήνυμα σε κάποιους ανθρώπους που συμπάσχουν με το ίδιο πρόβλημα μαζί μου, τον καρκίνο για να το πούμε ανοιχτά. Να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να βουλιάξουν στην ηττοπάθεια, υπάρχει δυνατότητα αγώνα και σ’ αυτό το σημείο!», είχε πει σε συνέντευξή του στην εκπομπή Ενώπιος Ενωπίω τον Μάρτιο του 1992. 

Κύμα συμπαράστασης στη Φώφη Γεννηματά για τη νοσηλεία της 

Όταν ο Γιώργος Γεννηματάς έφτασε στο κατώφλι του θανάτου, ταξίδεψε στις ΗΠΑ, όπου υπεβλήθη σε επέμβαση. Τίποτα πια στη ζωή του δεν ήταν το ίδιο

«Όταν φθάνει κανείς εκεί που έφθασα, τότε τα πράγματα τα βλέπεις ωριμότερα. Με βλέπετε περισσότερο σκληρό απ’ ό,τι με είδατε άλλες φορές, γιατί πιστεύω ότι η ανθρωπιά έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα», είχε δηλώσει μετά το ταξίδι του. 

Από καρκίνο προσβλήθηκε και η αδελφή της, αλλά, ευτυχώς, κατάφερε να τον ξεπεράσει.

Φώφη Γεννηματά: Η δική της μάχη με τον καρκίνο

Και η ίδια όμως δεν του ξέφυγε. Όταν ήταν 44 ετών διαγνώστηκε με καρκίνο και η πρώτη της αντίδραση ήταν «Γιατί σ’ εμένα;». Δεν έμεινε όμως εκεί. Μάζεψε τις δυνάμεις της, έδωσε σκληρή μάχη και τα κατάφερε. 

Φώφη Γεννηματά πέθανε

Η Φώφη Γεννηματά έδωσε γενναία μάχη με τον καρκίνο για πολλά χρόνια

Για αρκετά χρόνια ωστόσο ζούσε έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού της ότι ο καρκίνος θα της χτυπήσει και πάλι την πόρτα. Σαν ένα μικρό τράβηγμα προς τα πίσω από ένα αόρατο νήμα, που όμως δεν την κρατούσε κολλημένη στο παρελθόν, αλλά της έδινε ώθηση να προχωρήσει μπροστά, με μεγαλύτερη φόρα, με μεγαλύτερη δύναμη. 

Στον Ευαγγελισμό η Γεννηματά – Aποσύρεται από τη διεκδίκηση της ηγεσίας   

Είχε άλλωστε να φροντίσει τα τρία της παιδιά και δε θα άφηνε τίποτα να επηρεάσει την ψυχολογία της, όπως είχε κάνει για εκείνη και την αδελφή της η μητέρα της. 

Υπήρξε παράδειγμα θάρρους, αντοχής, αποφασιστικότητας και γενναιότητας και με τη στάση της έδινε δύναμη σε χιλιάδες γυναίκες που βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωπες με τον καρκίνο. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top