ΚΙΝΑΛ: Παρατείνεται μέχρι τις 21/10 η κατάθεση υποψηφιοτήτων 

Τι ανακοίνωσε ο πρόεδροςτης Επιτροπής Δεοντολογίας  

Την παράταση της προθεσμίας κατάθεσης υποψηφιότητας για την εκλογή προέδρου στο ΚΙΝΑΛ, όπως και των  υπογραφών που απαιτούνται, μέχρι την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 6 μ.μ. ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας του Κινήματος (ΕΔΕΚΑΠ) Θ. Καπετανάκης.

Φώφη Γεννηματά: Στο πλευρό της τα τρία της παιδιά

Ο λόγος είναι  το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε για νέες υποψηφιότητες μετά την ανακοίνωση του προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει η Φώφη Γεννηματά και η απόσυρσή της από τη διεκδίκηση της ηγεσίας του Κινήματος.  

Αλλάζει το σκηνικό σε ΚΙΝΑΛ: Και ο Χρηστίδης υποψήφιος για την προεδρία  

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΕΔΕΚΑΠ Θ. Καπετανάκης αναφέρει για την απόφαση:: 

Υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ και ο Γερουλάνος  

«Η Επιτροπή Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης του Κινήματος Αλλαγής, ως το κεντρικό όργανο για την διοργάνωση των διαδικασιών εκλογής Προέδρου από τη βάση, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα έκτακτα πολιτικά δεδομένα που έχουν προκύψει μετά το πρόβλημα υγείας της Προέδρου Φώφης Γεννηματά, αλλά και την απόσυρση της υποψηφιότητάς της, την γνωστοποίηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος τριών νέων υποψηφίων με την ταυτόχρονη υποβολή αιτήματος παράτασης της προθεσμίας κατάθεσης υποψηφιότητας, όπως και την από 3 Οκτωβρίου απόφαση της ΚΠΕ, συνεδρίασε εκτάκτως  σήμερα 15 Οκτωβρίου και αποφάσισε τα εξής:

Επειδή έχουμε την πεποίθηση ότι η διαδικασία εκλογής Προέδρου στο Κίνημά μας πρέπει να είναι μία ζωντανή δημοκρατική διαδικασία, ανοιχτή στην κοινωνία και προκειμένου με τα νέα δεδομένα να δοθεί η δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο να καταθέσει την υποψηφιότητά του, αποφασίζουμε την παράταση της προθεσμίας κατάθεσης υποψηφιότητας και υπογραφών, σύμφωνα με το άρθρο 28 παρ. 1 του Καταστατικού του Κινήματος, μέχρι την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 18:00 μ.μ..

Η ανακήρυξη των υποψηφίων Προέδρων θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα για όλους μετά τον έλεγχο των υπογραφών.

Σημειώνουμε ότι οι ημερομηνίες διεξαγωγής των εκλογών είναι, σύμφωνα με την απόφαση της ΚΠΕ,  η Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021 για τον πρώτο γύρο και εφόσον χρειαστεί, η Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021 για τον δεύτερο γύρο.

Την απόφαση διαβιβάζουμε στην Πρόεδρο του Κινήματος, στο Γραμματέα της ΚΠΕ και στα μέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής. Επίσης, την απόφαση κοινοποιούμε σε όλους τους υποψηφίους».


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top