Αλλάζει το σκηνικό σε ΚΙΝΑΛ: Και ο Χρηστίδης υποψήφιος για την προεδρία

Στη μάχη και οι Γερουλάνος και Κεγκέρογλου

Γεννηματά - Χρηστίδης

Ριζικά αλλάζει το σκηνικό (ενδεχομένως και οι ισορροπίες) στο Κίνημα Αλλαγής, μετά την απόσυρση της Φώφης Γεννηματά, λόγω της νέας μάχης της με τον καρκίνο, από την κούρσα για τη νέα ηγεσία.

Ήδη, από την Πέμπτη έχουν ξεκαθαρίσει πως είναι υποψήφιοι για την προεδρία του κόμματος ο Παύλος Γερουλάνος και ο Βασίλης Κεγκέρογλου, ενώ την Παρασκευή το πρωί δήλωσε πως κατεθέται υποψηφιότητα και ο Παύλος Χρηστίδη.

Υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ και ο Γερουλάνος

«Επικοινώνησα με την πρόεδρο και της ανακοίνωσα την απόφαση μου να παραιτηθώ απο τον ρόλο που μου έχει αναθέσει», αναφέρει ο κ. Χρηστίδης, ο οποίος είναι εκ των στενότερων συνεργατών της κυρίας Γεννηματά, κάνοντας γνωστό πως θα παραιτηθεί από εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, προκειμένου να διεκδικήσει την προεδρία του κόμματος.

«To ραντεβού με την ιστορία συνεχίζεται και αναμένεται πιο ανατρεπτικό παρά ποτέ», σημειώνει ο κ. Χρηστίδης.

Έτσι, πλέον στην κούρσα διαδοχής βρίσκονται οι: Ανδρέας Λοβέρδος, Νίκος Ανδρουλάκης, Χάρης Καστανίδης, Βασίλης Κεγκέρογλου, Παύλος Γερουλάνος και Παύλος Χρηστίδης.

Γεννηματά: Δε θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση – Πότε θα πάρει εξιτήριο

Φώφη σε Χρηστίδη: Δεν μπορείς να μιλάς εκ μέρους μου

Ο Παύλος Χρηστίδης κάλεσε την Φώφη Γεννηματά, προκειμένου να την ενημερώσει για την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος.

Εκείνη, σύμφωνα με συνεργάτες της, του ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να μιλά εκ μέρους της.

«Η δήλωση που έκανα την Τρίτη ισχύει απολύτως. Ο ρόλος μου ως προέδρου είναι ρόλος εγγυητή της ενότητας και των διαδικασιών. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να εμπλέξει το όνομα μου στην προεκλογική αντιπαράθεση και να μιλά εκ μέρους μου» φέρεται να είπε - σύμφωνα με συνεργάτες της - η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Προς παράταση για τη συγκέντρωση υπογραφών – Δεν αλλάζει η 5η Δεκεμβρίου

Οι κ. Γερουλάνος και Κεγκέρογλου έχουν ήδη υποβάλλει αίτημα στην ΕΔΕΚΑΠ (Επιτροπή Δεοντολογίας, Καταστατικού και Πιστοποίησης) για να δοθεί παράταση μίας εβδομάδας για τη συγκέντρωση των 5.000 υπογραφών, που απαιτούνται, για τις υποψηφιότητες.

To sms του Βενιζέλου στη Γεννηματά: Έχω σοκαριστεί Φώφη

Δεδομένου ότι προκύπτει πλέον και η νέα υποψηφιότητα του κ. Χρηστίδη, θεωρείται βέβαιο ότι θα δοθεί παράταση στη διορία, που έληγε σήμερα.

Ωστόσο, έχει γίνει πλέον ξεκάθαρο ότι η ημερομηνία των εκλογών, στις 5 και (εάν χρειαστεί) στις 12 Δεκεμβρίου, δε θα αλλάξει.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top