Δημοσκόπηση: Τι ψηφίζουν οι ανεμβολίαστοι

Σε ΣΥΡΙΖΑ και Ελληνική Λύση τα μεγαλύτερα ποσοστά

Ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και της Ελληνικής Λύσης  καταγράφονται τα υψηλότερα ποσοστά ανεμβολίαστων πολιτών.

Σύμφωνα με τα ευρήματα δημοσκόπησης της Marc, οι ερωτηθέντες ανεμβολίαστοι πολίτες δήλωσαν σε ποσοστό 18,9%  ότι ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ, ένα 18,6% δηλώνει την Ελληνική Λύση, ενώ 12,2% δήλωσε πως ψηφίζει Νέα Δημοκρατία.

Νέα δημοσκόπηση: Στο 11,1% η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου

Το ΜΕΡΑ 25% καταγράφει 3,7%, το ΚΚΕ 3,5%, ενώ μόλις το 1,8% των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ κατατάσσεται στους ανεμβολίαστους.

Ανεμβολίαστοι δημοσκόπηση

Ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και της Ελληνικής Λύσης  καταγράφονται τα υψηλότερα ποσοστά ανεμβολίαστων πολιτών / Πηγή: δημοσκόπηση Marc / ΑΝΤ1

Παράλληλα, τρεις στους τέσσερις πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί ξεκαθαρίζουν πως θα εμείνουν στη στάση τους και δε θα εμβολιαστούν.

Διευρύνεται το προβάδισμα της ΝΔ

Η δημοσκόπηση της Marc καταγράφει και διεύρυνση του δημοσκοπικού προβαδίσματος της Νέας Δημοκρατίας.

Στην μέτρηση της πρόθεσης ψήφου η ΝΔ καταγράφει 34,8%, βελτιώνοντας το ποσοστό της κατά 0,4 μονάδες σε σχέση με την αντίστοιχη σφυγμομέτρηση του Σεπτεμβρίου. Ο ΣΥΡΙΖΑ, αντίθετα, χάνει μία μονάδα και υποχωρεί στο 22%, με συνέπεια η διαφορά να αυξάνεται από τις 11,4 στις 12,8 μονάδες.

Παράλληλα, στην πρόθεση ψήφου, το Κίνημα Αλλαγής συγκεντρώνει 6,3%, το ΚΚΕ 5,6%, η Ελληνική Λύση 4,4%, το ΜέΡΑ25 2,7%, άλλο κόμμα 5,4% και άκυρο/λευκό 2,6%.

Ένα από τα σημεία-κλειδιά της δημοσκόπησης είναι η συμφωνία Ελλάδας - Γαλλίας, η οποία περιλαμβάνει ρήτρα αμοιβαίας αμυντικής συνδρομής και προβλέπει την απόκτηση τριών φρεγατών Belharra από το Πολεμικό Ναυτικό.

Πάνω από τρεις στους τέσσερις (ποσοστό 75,2%) αξιολογούν «θετικά» ή «μάλλον θετικά» τη συμφωνία, ενώ λιγότεροι από έναν στους πέντε (19,6%) την κρίνει αρνητικά.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top