Στο πρόγραμμα των F-35 η Ελλάδα με την υπογραφή Μενέντεζ! 

Ανακοινώσεις και για στρατιωτικό υλικό μετά τη συνάντηση Δένδια – Μπλίνκεν

O γνωστός φιλέλληνας γερουσιαστής Μπόμπ Μενέντεζ εντάσσει τη χώρα μας στο πρόγραμμα των F-35 τη στιγμή που η Άγκυρα ακούει διπλό «όχι»  από τον Τζό Μπάιντεν για την αγορά μαχητικών αεροσκαφών. Τις λεπτομέρειες μετέδωσε από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ο ανταποκριτής του Star Δημήτρης Σουλτογιάννης, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τη Μάρα Ζαχαρέα.  

Αεροσκάφος F-35

Το υπερ-όπλο μαχητικό αεροσκάφος F- 35 (φωτογραφία AP) 

 Η συγκίνηση Μενέντεζ: Είμαι γιος μεταναστών – Τι είπε για Αντετοκούνμπο  

Συγκεκριμένα, ο  πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών υποθέσεων της Γερουσίας Μπόμπ Μενέντεζ κατέθεσε σχετικό νομοσχέδιο στο Κογκρέσο το οποίο προβλέπει την ένταξη της χώρας μας στο πρόγραμμα των F-35, αλλά και συμφωνία για τη μεταφορά στρατιωτικού υλικού από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα. Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται την ερχόμενη Πέμπτη μετά και την υπογραφή της Αμυντικής Συμφωνίας Ελλάδας - ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον παρουσία των Υπουργών Εξωτερικών των δύο κρατών, Νίκου Δένδια και  Άντονι Μπλίνκεν

Μενέντεζ: Ηγετικός ο ρόλος της Ελλάδας στην περιοχή

Λευκός Οίκος προς Τουρκία: Καμιά αγορά μαχητικών αν δεν απαλλαγείτε από τους S - 400

Την ίδια ώρα, «μπλόκο» υπήρξε από τον Λευκό Οίκο στην Τουρκία και για την αγορά F-16.  Αξιωματούχος του Αμερικανικού Πενταγώνου επιβεβαίωσε στο Star την πρόθεση της Άγκυρας να αγοράσει 40 καινούργια F-16 από την Ουάσιγκτον και να εκσυγχρονίσει άλλα 80.

Δένδιας κατά Λουκασένκο αλλά και Τουρκίας για εργαλειοποίηση μεταναστών

Η Άγκυρα όμως θα ακούσει για δεύτερη φορά «όχι» μετά την πρώτη απόρριψη της αγοράς των F-35,  καθώς όπως τόνισε και ο Μπόμπ Μενέντεζ οι ΗΠΑ δεν πουλούν τίποτα στην Τουρκία αν πρώτα δεν «ξεφορτωθούν» τους S- 400. 

Στην Ουάσιγκτον ο Δένδιας στις 14/10 - Συνάντηση με τον Μπλίνκεν

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top