Η συγκίνηση Μενέντεζ: Είμαι γιος μεταναστών – Τι είπε για Αντετοκούνμπο    

Επίσκεψη στο Πεντάγωνο και παρασημοφόρηση από τη Σακελλαροπούλου.   

«Ζήτω η Ελλάς» αναφώνησε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων των ΗΠΑ Ρόμπερτ Μενέντεζ, στην ομιλία του το βράδυ της Πέμπτης με αφορμή την Ελληνική Επανάσταση.   


Συνάντηση Μενέντεζ - Μητσοτάκη: Η «καλημέρα» στα ελληνικά και τα εύσημα

Με φόντο τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, ο  Μενέντεζ συγκινείται και η φωνή του σπάει όταν θυμάται πως ξεκίνησε πριν 67 χρόνια ο «μικρός Μπομπ», για να φτάσει μέχρι εδώ. 

«Αισθάνομαι πολύ ταπεινός. Μπείτε στη θέση μου. Είμαι γιος Κουβανών μεταναστών. Μεγάλωσα στη φτώχεια, σε ένα προάστιο του Νιου Τζέρσεϊ» τόνισε.   

Ίσως δεν είναι τυχαίο που λίγο νωρίτερα, ο φιλέλληνας γερουσιαστής είχε μιλήσει για ένα άλλο φτωχόπαιδο που έφτασε να κατακτήσει την κορυφή του κόσμου. «Στο μπάσκετ, οι Αμερικανοί παντού θαυμάζουν την κυριαρχία ενός παίκτη των Μιλγουόκι Μπακς, ο οποίος είναι αναγνωρισμένος και τον αποκαλούμε με το μικρό του όνομα: Γιάννης».  

Σκληρή κριτική στην Τουρκία άσκησε ο Αμερικανός γερουσιαστής κατά τη συνάντησή του με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών. Η Τουρκία είναι η μόνη χώρα που διατυπώνει απειλή πολέμου εναντίον γείτονά της υπογράμμισε ο Νίκος Δένδιας. 

Μενέντεζ  Δένδιας

Ο Ρ. Μενέντεζ στη συνάντηση με τον ΥΠΕΞ Ν. Δένδια  

Ο Αμερικανός γερουσιαστής μετά την επίσκεψή του στο Υπουργείο Εξωτερικών και τη συνάντησή του με τον Νίκο Δένδια, πέρασε και την πύλη του Πενταγώνου, όπου είχε συνομιλίες με τον υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και τη στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ λίγο νωρίτερα τιμήθηκε από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας με το παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Τάγματος της Τιμής, για τη σθεναρή υποστήριξή του στις ελληνικές θέσεις.

 

Μενέντεζ Παναγιωτόπουλος 

Ο Ρ. Μενέντεζ στο Πεντάγωνο  

 

Μενέντεζ: Ηγετικός ο ρόλος της Ελλάδας στην περιοχή
 

«Έχουμε εκτιμήσει την ευαισθησία σας για τα θέματα της Ανατολικής Μεσογείου, τη στράτευσή σας στον αγώνα εναντίον όσων υπονομεύουν την ειρήνη και τις σχέσεις καλής γειτονίας» επισήμανε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου. 

Μενέντεζ Σακελλαροπούλου

Η παρασημοφόρηση του Ρ. Μενέντεζ από την ΠτΔ 

Οι Τούρκοι άρχισαν πάλι τις παραβιάσεις

Οι Τούρκοι ξανάρχισαν τα επικίνδυνα παιχνίδια στον ουρανό του Αιγαίου, στέλνοντας μαχητικά αεροσκάφη να πετάξουν πάνω από ελληνικά νησιά. Οι προκλήσεις της Άγκυρας έγιναν την ώρα των συναντήσεων του Ρ. Μενέντεζ με Έλληνες αξιωματούχους.  


 
 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top