Σκρέκας: Να κάνουν όλοι αίτηση για το επίδομα θέρμανσης

7 στα 10 νοικοκυριά «πιάνουν» τα κριτήρια

Να κάνουν όλοι αίτηση για το επίδομα θέρμανσης συμβούλεψε ο Κώστας Σκρέκας, τονίζοντας πως 7 στα 10 νοικοκυριά «πιάνουν» τα κριτήρια του επιδόματος.

«Υπάρχουν χιλιάδες δικαιούχοι, που δεν το γνωρίζουν και δεν το παίρνουν αν και το δικαιούνται», είπε, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Μέτρα για θέρμανση και ρεύμα: Διπλασιάζεται η επιδότηση

Παράλληλα, εξήγησε ότι επίδομα θέρμανσης δικαιούνται και όσοι χρησιμοποιούν ξύλα ή πέλετ για τη θέρμανση του σπιτιού τους.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας σημείωσε πως η κυβέρνηση έχει θέσει το ζήτημα των τεράστιων αυξήσεων τις τιμές της ενέργειας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ζητώντας από να δημιουργηθεί άμεσα ένας κεντρικός μηχανισμός ώστε να στηριχθούν τα ευάλωτα νοικοκυριά.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, το φαινόμενο των αυξήσεων θα έχει περιορισμένη χρονική διάρκεια και πιθανόν να φτάσει έως την Άνοιξη.

Ξεκαθάρισε, πάντως, πως ένα μέσο νοικοκυριό δε θα δει αύξηση στην ηλεκτρική ενέργεια πάνω από 3 ευρώ, εφόσον καταναλώνει έως 600 κιλοβατόρες τον μήνα.

Όπως τόνισε, η επιδότηση θα αναγράφεται ρητά στον λογαριασμό ρεύματος.

Τέλος, αναφέρθηκε και στο κοινωνικό τιμολόγιο, το οποίο αφορά μισό εκατομμύριο νοικοκυριά. 

«Έρχεται και αυτό το μέτρο να στηρίξει όσους χρησιμοποιούν ηλεκτρική ενέργεια, είτε για να θερμάνουν το σπίτι τους, είτε για άλλη χρήση», είπε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top