ΣΥΡΙΖΑ για σεισμόπληκτους: Κοροϊδία της κυβέρνησης όπως στους πυρόπληκτους

Κάνουν λόγο για «πρωτοφανή προχειρότητα» της κυβέρνησης    

σεισμός Κρήτη γκρεμισμένο σπίτι

«Η προχειρότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων του μεγάλου σεισμού στην Κρήτη είναι πρωτοφανής» υποστηρίζουν σε κοινή δήλωσή τους οι αρμόδιοι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Παππάς (Υποδομών και Μεταφορών), Κώστας Ζαχαριάδης (Εσωτερικών) και Χρήστος Σπίρτζης (Προστασίας του Πολίτη).

Σεισμός Κρήτη: Όλα τα μέτρα στήριξης σε κατοίκους και επιχειρήσεις


Οι τρεις τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο για «σκηνές που στήθηκαν χωρίς ράντζα και στρώματα, με τους πολίτες να κοιμούνται στην άσφαλτο», για «”νουθεσίες” Μητσοτάκη ότι οι κάτοικοι θα έπρεπε να έχουν φτιάξει “καλύτερα σπίτια”» και «φόβο ότι το Αρκαλοχώρι θα βιώσει την εγκατάλειψη που βιώνει το Δαμάσι». 

Όσον αφορά τα μέτρα στήριξης που ανακοινώθηκαν οι τομεάρχες της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνουν ότι έγιναν αναφορές «σε κατεδαφίσεις ακατάλληλων κτισμάτων σε συνεργασία με “πυρόπληκτους δήμους” και όχι “σεισμόπληκτους”».

Σεισμός Κρήτη: Eνίσχυση στους σεισμόπληκτους ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

«Παρακαλούμε, να αλλάξει η διατύπωση της ανακοίνωσης των μέτρων. Η προχειρότητα δεν τιμά κανέναν» αναφέρουν, εκφράζοντας την ελπίδα «η κοροϊδία που βιώνουν οι πυρόπληκτοι της προηγούμενης περιόδου με τις προβλέψεις αποζημιώσεων, να μη συνεχιστεί και εις βάρος των σεισμόπληκτων της Κρήτης».

Πυρκαγιές: Μέτρα στήριξης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη βόρεια Εύβοια

«Περιμένουμε την έκδοση των σχετικών υπουργικών αποφάσεων, με την ελπίδα ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν θα μείνει στην προκαταβολή από την κρατική αρωγή, παρουσιάζοντας τις αποζημιώσεις αντικατάστασης της οικοσκευής, που δικαιούνται οι πολίτες από τον νόμο και των επισκευών σε οικίες και επιχειρήσεις ως δώρο Μητσοτάκη. Ας θυμηθούν τις έκτακτες χρηματοδοτήσεις (5.000 και 8.000 ευρώ), όπως έχει πράξει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, αλλά και η ίδια σε άλλες περιοχές», καταλήγουν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top