Μητσοτάκης στα Επιμελητήρια: Είμαστε στην αρχή ενός αναπτυξιακού κύκλου  

«Ευοίωνες» χαρακτήρισε από τη Θεσσαλονίκη τις προοπτικές της οικονομίας 

Video από Alpha TV για την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη και τη ΔΕΘ  

Ευοίωνες χαρακτήρισε τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τον χαιρετισμό του στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, στη Θεσσαλονίκη, όπου το βράδυ θα περιγράψει τους βασικούς άξονες της οικονομικής πολιτικής, με την ομιλία του στη ΔΕΘ.    

Oι εξαγγελίες που θα κάνει ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ  

 

O Κυριάκος Μητσοτάκης στην επίσκεψή του στο διεθνές εκθεσιακό κέντρο Θεσσαλονίκης

O Κυριάκος Μητσοτάκης στην επίσκεψή του στο διεθνές εκθεσιακό κέντρο Θεσσαλονίκης

«Θέλω να σας μεταφέρω το μήνυμα να έχετε εμπιστοσύνη στην ελληνική κυβέρνηση αλλά και στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Μπορώ να σας πω με απόλυτη βεβαιότητα ότι βρισκόμαστε στην αρχή ενός μεγάλου, σημαντικού αναπτυξιακού κύκλου για τη χώρα μας» δήλωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τον χαιρετισμό του στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, στη Θεσσαλονίκη.

Ο Πρωθυπουργός επισήμανε ότι η κυβέρνηση «έχει αποδείξει ότι, παρά τις πολύ μεγάλες δυσκολίες, στηρίζει την ελληνική επιχειρηματικότητα, διότι με αυτόν τον τρόπο στηρίζει και τον κόσμο της εργασίας» προσθέτοντας ότι τα Επιμελητήρια αποτελούν σύμμαχο στην προσπάθεια ανάταξης της οικονομίας.

Ο κ. Μητσοτάκης περιέγραψε και το πλαίσιο της βραδινής του ομιλίας στη ΔΕΘ, με παρεμβάσεις για μεταρρυθμίσεις και ανάπτυξη η οποία πρέπει να είναι διαφορετική από το παρελθόν,  με εξωστρέφεια και έμφαση στην κλιματική αλλαγή και την ψηφιοποίηση. 

Ειδικά μέτρα για νέους και ελαφρύνσεις θα ανακοινώσει ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

«Δαπανήσαμε σημαντικότατους πόρους για να θωρακίσουμε τη χώρα απέναντι σε μία πρωτοφανή υγειονομική αλλά και οικονομική κρίση», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι με τη βοήθεια των μέτρων στήριξης «ο αριθμός των εργαζομένων που απασχολούνται σήμερα στην Ελλάδα είναι ο μεγαλύτερος την τελευταία δεκαετία». 

«Η μεγάλη πρόκληση για την κυβέρνηση είναι αυτή η ανάπτυξη να είναι μία ανάπτυξη για όλους και το μέρισμα της ανάπτυξης να είναι ένα μέρισμα το οποίο θα αφορά όλους, πρωτίστως τη νέα γένια» τόνισε.

 Η  αντιμετώπιση της πανδημίας 

Αναφερόμενος στην αντιμετώπιση της πανδημίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η πολιτεία θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε προσπάθεια «για να πείσουμε και τους πιο καχύποπτους ότι ο εμβολιασμός είναι ασφαλής αλλά και αποτελεσματικός» και κάλεσε τις επιχειρήσεις να συμβάλουν στην εκστρατεία πειθούς.

«Ο μαζικός εμβολιασμός είναι το μόνο εργαλείο που έχουμε για να βάλουμε οριστικούς τίτλους τέλους στην περιπέτεια της πανδημίας», επισήμανε ο Πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι το εμβόλιο είναι το όπλο για την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Στο τραπέζι και η ψηφιακή κάρτα για τους νέους που θα εμβολιαστούν 

«Τα στατιστικά στοιχεία από όλον τον κόσμο λένε ξεκάθαρα ότι οι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας έχουν σημαντικά μεγαλύτερες πιθανότητες να αρρωστήσουν σοβαρά και ενδεχομένως να χάσουν τη ζωή τους. Εννιά στους δέκα συμπολίτες μας οι οποίοι σήμερα είναι διασωληνωμένοι στα ελληνικά νοσοκομεία είναι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας»  είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην επίσκεψη στη ΔΕΘ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην επίσκεψη στη ΔΕΘ 

Νωρίτερα ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε περίπτερα της ΔΕΘ και εργοτάξια των έργων κατασκευής του μετρό. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top