Oι εξαγγελίες που θα κάνει ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ  

Μείωση φόρων, μέτρα για τους νέους αλλά και κατά της ακρίβειας

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει λόγω του κύματος ακρίβειας των τελευταίων ημερών τι θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για να ανακουφίσει τα νοικοκυριά, το Σάββατο το βράδυ στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Ανατιμήσεις: Κύμα ακρίβειας «σαρώνει» την αγορά 

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που μετέδωσε ο Γιώργος Παππούς στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, το «πακέτο» που θα ανακοινωθεί θα είναι όντως μεγάλο, πιθανώς θα προσεγγίσει συνολικά τα 3 δισ.  ευρώ, ενώ σύμφωνα και με πληροφορίες από το ευρωπαϊκό στρατόπεδο, τα 500 εκατ. που δεσμεύθηκαν για τις αποζημιώσεις σε πυρόπληκτους δε θα συνυπολογισθούν στο έλλειμμα, άρα  διευκολύνουν τις κινήσεις της κυβέρνησης. 

Freedom Pass: «Δώρο» στους ανήλικους 15-17 ετών που θα εμβολιαστούν

Η πρώτη δέσμη μέτρων θα είναι ασπίδα για την ακρίβεια, με αιχμή του δόρατος τους κόφτες στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος. Σήμερα ανακοινώθηκε η πώληση του ΔΕΔΔΗΕ, από την οποία η ΔΕΗ θα βάλει στα ταμεία της 1,3 δισ.  ευρώ κι αυτό έχει τη σημασία του. 

Για τη θωράκιση των εισοδημάτων, αναμένονται μειώσεις φόρων αλλά και επιδοματικές ενισχύσεις, ενώ θα ανακοινωθεί ειδικό πακέτο για τους νέους, με μειωμένα τέλη κινητής τηλεφωνίας, επιδότηση της εργασίας για τους νεοεισερχόμενους  στην αγορά και άλλες παρεμβάσεις.  

Στο τραπέζι και η ψηφιακή κάρτα για τους νέους που θα εμβολιαστούν 

«Κλειδωμένα»  θεωρούνται η αναστολή της εισφοράς αλληλεγγύης στους μισθωτούς, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, πιθανώς πάνω από 3 μονάδες, η μείωση του φόρου των επιχειρήσεων, η αύξηση του επιδόματος θέρμανσης και  η διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ (σε εστίαση, τουρισμό, μεταφορές).   
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top