Γεύμα Μητσοτάκη- Μακρόν στη Μασσαλία

Ο Μητσοτάκης μετέβη στη Μασσαλία  κατόπιν προσκλήσεως του Μακρόν

Μετά από πρόσκληση του Εμμανουέλ Μακρόν, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα μιλήσει σήμερα το απόγευμα σε εκδήλωση για τη Μεσόγειο, ενώ αυτή την ώρα παρακάθεται σε γεύμα με τον Γάλλο πρόεδρο.

Μητσοτάκης από Θεσσαλονίκη: Αισιοδοξία για την ελληνική οικονομία το 2022

Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συμμετέχει με ομιλία του στην εναρκτήρια του Συνεδρίου της Διεθνούς Ένωσης Διατήρησης φύσης «Μεσόγειος, μία υποδειγματική θάλασσα έως το 2030. 

Ο κύριος Μητσοτάκης μετέβη στη Μασσαλία  κατόπιν προσκλήσεως που του απηύθυνε ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν.

Εμμανουέλ Μακρόν και Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν και θέματα που έχουν να κάνουν με την  επικαιρότητα που αποτελούν αντικείμενο συνεργασίας των δύο χωρών όπως είναι η μεταναστευτική κρίση να επιδεινωθεί εξαιτίας των εξελίξεων του Αφγανιστάν.

Στο συνέδριο πέντε είναι οι συμμετέχοντες διεθνείς Οργανισμοί και οκτώ οι χώρες που μετέχουν εκτός από τη Γαλλία και την Ελλάδα, παρουσία στη Μασσαλία έχουν η Ιταλία. Το Μαρόκο, η Αίγυπτος, η Τυνησία και η Αλγερία.

Το σημερινό συνέδριο θα δώσει την ευκαιρία για την ανάδειξη νέων δράσεων που υλοποιούνται και μπορούν να συμβάλλουν στην εφαρμογή της πρωτοβουλίας όπως είναι για παράδειγμα η αντιμετώπιση της θαλάσσιας ρύπανσης. 

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top