Ανασχηματισμός: Οι «αμετακίνητοι» υπουργοί και τα «καυτά» υπουργεία

Οι πιθανές ημέρες ανασχηματισμού είναι την Πέμπτη ή το Σαββατοκύριακο

Ένα βήμα πιο κοντά στον ανασχηματισμό είναι ο Πρωθυπουργός. Οι υπουργοί και οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος κάθονται σε «αναμμένα κάρβουνα», αναμένοντας τις αποφάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη

Αντίστροφη μέτρηση για ανασχηματισμό: Οι αλλαγές σε κορυφαία υπουργεία

Υπουργοί που ανησυχούν αν θα μετακινηθούν ή αν θα βγουν από την κυβέρνηση και βουλευτές που προσδοκούν σε ενδεχόμενη υπουργοποιήση είναι όλη μέρα στα τηλέφωνα περιμένοντας πότε θα κάνει ο Πρωθυπουργός τον ανασχηματισμό. 

Την Τρίτη 31/8 είναι προγραμματισμένο το υπουργικό συμβούλιο και θα είναι έκπληξη αν γίνουν οι αλλαγές αύριο, γιατί το βράδυ ο Πρωθυπουργός αναχωρεί για τη Σλοβενία.

Προ των πυλών ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης

Οι επόμενες πιθανές ημέρες ανασχηματισμού είναι είτε την Πέμπτη είτε το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Πέτρου Μποτσαράκου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. 

Όλα δείχνουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει έναν σαρωτικό ανασχηματισμό σε ένα σχήμα εκλογικό που θα φτάσει ως τις κάλπες.

Ανασχηματισμός: Οι «αμετακίνητοι» υπουργοί 

Στους «αμετακίνητους»  οι πληροφορίες έως τώρα δείχνουν μόνο 5 από τους 20 υπουργούς: Γεραπετρίτη, Σκέρτσο, Δένδια, Πιερρακάκη , Χατζηδάκη.

Ανασχηματισμός: Τα «καυτά» υπουργεία

Κομβικά υπουργεία, είναι το Προστασίας του Πολίτη για τη διαχείριση των πυρκαγιών με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, καθώς και το υπουργείο Υγείας που διαχειρίστηκε την πανδημία, με τον Βασίλη Κικίλια.

Μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει για το τι θα γίνει σε κρίσιμα υπουργεία, όπως το Οικονομικών με τον Χρήστο Σταϊκούρα  και το Ανάπτυξης με τον Άδωνι Γεωργιάδη για το ενδεχόμενο να υπάρξει κάποια δομική αλλαγή για την απορρόφηση των κονδυλίων από το ταμείο Ανάκαμψης.

Επίσης ερωτηματικά υπάρχουν για τα υπουργεία Πολιτισμού με την Λίνα Μενδώνη και το υπουργείο Τουρισμού με τον Χάρη Θεοχάρη. Δομική αλλαγή ενδέχεται να υπάρξει και στο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με την δημιουργία ξεχωριστής δομής για την κλιματική κρίση.

Ο Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ πάντως κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι έχει προαναγγείλει τον ανασχηματισμό, αλλά τον καθυστερεί λόγω πολιτικών εξαρτήσεων.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top