Προ των πυλών ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης

Ο Μητσοτάκης καταλήγει στο νέο σχήμα τις επόμενες ημέρες

Συνάντηση με τον φιλέλληνα Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Ρόμπερτ Μενέντεζ, είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης πριν ααναχωρήσει για τις ΗΠΑ 

Προ των πυλών είναι οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Το τοπίο για τον ανασχηματισμό αναμένεται να ξεκαθαρίσει μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού από τις ΗΠΑ (επιστρέφει τη Δευτέρα).

Γιατί πάει στις ΗΠΑ έως τη Δευτέρα ο Μητσοτάκης

Οι πληροφορίες θέλουν ο Κυριάκος Μητσοτάκης να καταλήγει στις αλλαγές στο υπουργικό συμβούλιο πριν τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, για να στείλει μήνυμα δυναμικής επανεκκίνησης της χώρας, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Υπενθυμίζεται ότι η ομιλία του πρωθυπουργού είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου.

Συνάντηση Μενέντεζ - Μητσοτάκη: Η «καλημέρα» στα ελληνικά και τα εύσημα

Όσον αφορά τις αλλαγές, ο αρχικός σχεδιασμός του κ. Μητσοτάκη προέβλεπε έναν δομικό ανασχηματισμό με σημαντικές αλλαγές σε πολλά υπουργεία. Ωστόσο, τα νέα δεδομένα από τις πυρκαγιές, αλλά και τον κίνδυνο ενός τέταρτου κύματος της πανδημίας, πιθανόν να αλλάξουν τον προγραμματισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης έχει ήδη καταλήξει στους… αμετακίνητους, ενώ θα υπάρξουν και αρκετές «καραμπόλες» με εσωτερικές μετακινήσεις και αναβαθμίσεις.

Το ενδιαφέρον, πάντα, εστιάζεται στα νέα πρόσωπα ενός ανασχηματισμού, ωστόσο ο πρωθυπουργός κρατά καλά κλειστά τα χαρτιά του.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top