ΥΠΕΞ: Επέστρεψε με ασφάλεια και τρίτος Έλληνας από το Αφγανιστάν 

Μετά από συνεργασία με άλλες χώρες

Ανακοίνωση σχετικά με την ασφαλή άφιξη στην Αθήνα ακόμη ενός Έλληνα πολίτη, που απεγκλωβίστηκε από το Αφγανιστάν, ύστερα και από τη χθεσινή και προχθεσινή άφιξη αντίστοιχα άλλων δύο ατόμων, εξέδωσε πριν από λίγο το Υπουργείο Εξωτερικών, μετά την επιστροφή του τρίτου Έλληνα, πριν από λίγο, στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».  

επιστροφή τρίτου Έλληνα από το Αφγανιστάν

Στην Αθήνα επέστρεψε κι άλλος Έλληνας πολίτης από το Αφγανιστάν 

Ο τρίτος Έλληνας ευχαρίστησε και αυτός με τη σειρά του το Υπουργείο Εξωτερικών και την ελληνική πρεσβεία για τις ενέργειες που έκαναν σε συνεννόηση με άλλες χώρες για τον απεγκλωβισμό του.    

Στην Ελλάδα ο Έλληνας πολίτης που απεγκλωβίσθηκε από το Αφγανιστάν    

Το Υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει στην ανακοίνωσή του:  

Χάος στην Καμπούλ - 7 Αφγανοί έχασαν τη ζωή τους κοντά στο αεροδρόμιο    

«Κατόπιν σχετικών οδηγιών του  Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια  και μετά από συνεχείς επαφές των αρμόδιων Υπηρεσιών του ΥΠΕΞ με Υπουργεία Εξωτερικών άλλων κρατών δύο ακόμη Έλληνες πολίτες οι οποίοι εργάζονταν στο Αφγανιστάν  επέστρεψαν με ασφάλεια στην Ελλάδα. Ο πρώτος αφίχθη  το βράδυ του Σαββάτου (21/08) από το Λονδίνο όπου είχε μεταφερθεί  μετά από επιτυχημένη επιχείρηση απεγκλωβισμού των Βρετανών στο Αφγανιστάν και ο δεύτερος σήμερα από Ντόχα όπου είχε φτάσει μετά από αντίστοιχη επιχείρηση απεγκλωβισμού των ΗΠΑ. 

Και στις δύο περιπτώσεις οι ελληνικές Αρχές ήταν σε διαρκή επικοινωνία μαζί τους και οι Πρεσβείες μας σε Λονδίνο και Ντόχα τους παρείχαν κάθε δυνατή βοήθεια».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top