Μίνι ανασχηματισμός στην κυβέρνηση: Υπουργός Επικρατείας ο Χ. Σκέρτσος

Οι αλλαγές που ανακοίνωσε το Μέγαρο Μαξίμου

Μετά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο πρωθυπουργός και στην οποία άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, σήμερα ανακοινώθηκε ένας μίνι ανασχηματισμός στην κυβέρνηση. 

Συγκεκριμένα ο έως σήμερα υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Χρήστος-Γεώργιος Σκέρτσος αναλαμβάνει Υπουργός Επικρατείας, με τις ίδιες αρμοδιότητες.

Μητσοτάκης: «Δε θα πάμε σε νέο lockdown το φθινόπωρο»

Ο έως σήμερα Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών, Χρήστος Τριαντόπουλος, αναλαμβάνει υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές.

Ο έως σήμερα υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ιωάννης Οικονόμου, αναλαμβάνει υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. 

Σκέρτσος: Το 61,1% των ενηλίκων έχει εμβολιαστεί πλήρως

Στη θέση της Αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου παραμένει η κυρία Αριστοτελία Πελώνη.

Ο έως σήμερα υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γεώργιος Στύλιος, αναλαμβάνει υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στη θέση του κυρίου Ιωάννη Οικονόμου.

Φωτιές: Ο Μητσοτάκης θα ενημερώσει τη Βουλή στις 25 Αυγούστου

Ο έως σήμερα υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Θεόδωρος Λιβάνιος, αναλαμβάνει υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης στη θέση του κυρίου Γεώργιου Στύλιου.

Η ορκομωσία των νέων υπουργών και υφυπουργών θα γίνει σήμερα στις 13:00

Μαξίμου: «Εσωτερική αναδιάταξη δυνάμεων, όχι ανασχηματισμός»

Πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρουν πως δεν πρόκειται για ανασχηματισμό, αλλά για μια εσωτερική αναδιάταξη δυνάμεων, καθώς δεν μπαίνει κάποιο νέο πρόσωπο στην κυβέρνηση. 

Προσθέτουν επίσης πως η εμπειρία των τελευταίων κρίσεων (πανδημία, φωτιές, κ.λ.π.) οδήγησαν τον Πρωθυπουργό στην απόφαση για  μετασχηματισμό του μηχανισμού στο Μαξίμου, ώστε να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα που δημιούργησαν αυτές οι κρίσεις. 

Η εσωτερική αναδιάταξη των δυνάμεων στο Μαξίμου ουσιαστικά είχε προαναγγελθεί από τον Πρωθυπουργό στη δήλωση της Δευτέρας («όλες τις κρίσεις τις ξεπεράσαμε με πείσμα και ενότητα. Αυτό θα γίνει και τώρα, με τολμηρές αποφάσεις που θα αλλάξουν πολλά»), στο Υπουργικό Συμβούλιο της Τρίτης, και στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου.

Ουσιαστικά πρόκειται για αλλαγές σε δυο φάσεις. «Ο ανασχηματισμός θα γίνει, αλλά θα γίνει στην ώρα που θα επιλέξει ο Πρωθυπουργός», τονίζουν οι ίδιες κυβερνητικές πηγές.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top