Tηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Αναστασιάδη για την πρόκληση Ερντογάν   

Συντονισμός των διπλωματικών ενεργειών Ελλάδας – Κύπρου

Κυριάκος Μητσοτάκης  Νίκος Αναστασιάδης

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, μετά τη σημερινή πρόκληση Ερντογάν από τα κατεχόμενα, για την «αξιοποίηση» του 3,5% της Αμμοχώστου.    

 Τα μηνύματα της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας για την Κύπρο

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Μεγάρου Μαξίμου, Μητσοτάκης και Αναστασιάδης «συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στην Κύπρο υπό το φως των σημερινών εξαγγελιών της τουρκικής και τουρκοκυπριακής πλευράς, που αποτελούν κατάφωρη παραβίαση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και των Συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου». Επισημαίνεται επίσης στην ανακοίνωση  ότι «συζήτησαν επίσης τον συντονισμό των περαιτέρω διπλωματικών ενεργειών Ελλάδας και Κυπριακής Δημοκρατίας, σε απάντηση της τουρκικής προκλητικότητας».

ΥΠΕΞ: Καταδίκη με τον πιο έντονο τρόπο για την πρόκληση Ερντογάν στην Κύπρo

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη 21 Ιουλίου ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας επισκέπτεται την Κύπρο, όπου θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και θα συναντηθεί με τον ομόλογό του Νίκο Χριστοδουλίδη, ενώ προηγουμένως θα επισκεφθεί το Ισραήλ, όπου θα συναντηθεί με τον νέο Υπουργό Εξωτερικών της χώρας.      
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top