Σχέδιο της κυβέρνησης για μεταφορά ασθενών Covid-19 με πλοίο από τα νησιά  

Θεοχάρης: Αξιολογούμε την κατάσταση και παίρνουμε μέτρα 

To ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για το ενδεχόμενο επιβολής μέτρων Μυκόνου σε όλα τα «κόκκινα νησιά», το σχέδιο για μεταφορά των ασθενών και τις δηλώσεις Θεοχάρη στη Βουλή.   

Η κυβέρνηση «τα έχει βρει σκούρα» με τη μεταφορά των ασθενών με κορωνοϊό από τα νησιά και σκέφτεται ακόμα και να επιτάξει καμπίνες σε επιβατηγά πλοία.   

Χαρδαλιάς: Εγρήγορση για την αύξηση κρουσμάτων σε νησιωτικές περιοχές 

 «Υπάρχει αδυναμία να μεταφέρουμε με ασφάλεια μέσα από την ακτοπλοΐα όσους νοσούν από τον κορωνοϊό. Μιλήσαμε με τους ειδικούς να μας προτείνουν θεραπεία και θα δούμε πώς θα το κάνουμε» τόνισε σήμερα το απόγευμα, μιλώντας στη Βουλή, ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης. 

«Το ελληνικό τουριστικό προϊόν είναι ασφαλές. Δε γίνεται τυχαία αλλά με καθημερινή δουλειά. Διότι αξιολογούμε την κατάσταση και παίρνουμε μέτρα. Δεν είπαμε ποτέ ότι το φετινό καλοκαίρι θα είναι εύκολο και εδώ είμαστε,  από πάνω και κάνουμε ό, τι χρειάζεται. Συνεργαζόμαστε με την Πολιτική Προστασία και βάζουμε παραπάνω ξενοδοχεία καραντίνας. Το θέμα είναι να μην πιεστεί το ΕΣΥ. Βλέπουμε σε άλλες χώρες, όπως το Ισραήλ.  Είναι λόγω τουρισμού; Όχι βέβαια. Εκεί που δεν έχουν τουρισμό έχουν  το πρόβλημα από τη μετάλλαξη Δέλτα. Όχι από τον τουρισμό» ανέφερε επίσης ο κ. Θεοχάρης σχετικά με τη σύνδεση τουρισμού και κρουσμάτων κορωνοϊού.

 Κικίλιας: Έτσι θα ενισχύσουμε τις δομές υγείας στα νησιά το καλοκαίρι

Να σημειωθεί ότι το Σαββατοκύριακο 2.500  πολίτες δεν μπόρεσαν να επιβιβαστούν σε πλοίο λόγω των ελέγχων για πιστοποιητικά και test.  

Δήμαρχοι και επιχειρηματίες στα νησιά παρακολουθούν καθημερινά τα επιδημιολογικά δεδομένα, καθώς βλέπουν τα μέτρα της Μυκόνου να επικρέμανται σαν «δαμόκλειος σπάθη» πάνω από τα κεφάλια τους στα «κόκκινα νησιά», δηλαδή σε Πάρο, Σαντορίνη, Ίο,  Ρέθυμνο, Ηράκλειο  

Νέα μέτρα: Μετά τη Μύκονο εξετάζονται τοπικά lockdown σε πέντε νησιά ακόμα

 «Θα πρέπει να είναι ένα καμπανάκι για όλους να τηρούν τα μέτρα και είναι το ελάχιστο που ζητάμε από τους τουριστικούς προορισμούς. Ελπίζω λοιπόν ότι θα τηρηθούν τα μέτρα κα δε θα χρειαστεί να παρέμβουμε» προειδοποίησε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, σχετικά με το ενδεχόμενο επιβολής «μοντέλου Μυκόνου» και σε άλλους τουριστικούς προορισμούς.  

Το ζήτημα των μέτρων έχει προκαλέσει και πολιτική κόντρα με την αντιπολίτευση, με τον ΣΥΡΙΖΑ να υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του: «Ο κ. Μητσοτάκης  με την ανευθυνότητα, την ανεμελιά και τα ίδια λάθη,  ετοιμάζεται να τινάξει στον αέρα τόσο τη δημόσια Υγεία όσο και τον τουρισμό».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top