Γεωργιάδης: «Ο μη εμβολιασμός είναι σπουδαίος λόγος για απόλυση»

Διευκρίνισε πως «θα πρέπει πρώτα να έχουν εξαντληθεί όλα τα περιθώρια»

Στο θέμα των απολύσεων μη εμβολιασμένων εργαζομένων επανήλθε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, θέτοντας τον προβληματισμό του. 

Γεωργιάδης: Σίγουρα θα γίνουν απολύσεις ανεμβολίαστων εργαζομένων

«Αν κάποιος υπάλληλος, με την επιλογή του να μην εμβολιαστεί, θέτει σε κίνδυνο τη λειτουργία της επιχείρησης, είναι ένας σπουδαίος λόγος για να απολυθεί», υποστήριξε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Γεωργιάδης: Αναστολή εργασίας για όσο κρατάει η πανδημία

Ο υπουργός εξήγησε πως όταν μια επιχείρηση βγάζει σε αναστολή έναν εργαζόμενό της, ακόμα και με στέρηση μισθού, θα πρέπει να προσλάβει κάποιον άλλον. «Αν η αναστολή είναι επ’ αόριστον και τελειώσει η πανδημία, θα πρέπει να χάσει τη δουλειά του ο εργαζόμενος που προσελήφθη στη θέση του; Δηλαδή, ο άνθρωπος που εμβολιάστηκε θα χάσει τη δουλειά του για τον άνθρωπο τον ανεύθυνο που δεν εμβολιάστηκε;» διερωτήθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Η κοινωνία μας δεν πρόκειται να επιτρέψει οι λίγοι ανεύθυνοι να καταστρέψουν τους πολλούς υπεύθυνους

Διερωτήθηκε, επίσης, για το θέμα της ασφάλισης από τη στιγμή που ο εργαζόμενος είναι σε αναστολή. «Πώς θα τον ασφαλίσω, αν δεν παρέχει υπηρεσία;» Επεσήμανε, δε, ότι η επιχείρηση έχει το δικαίωμα να απολύσει εργαζόμενο άνευ αποζημίωσης για σπουδαίο λόγο. «Ο μη εμβολιασμός είναι σπουδαίος λόγος για απόλυση» υποστήριξε.

Μιχαηλίδου: Λάθος η διατύπωση μου για απολύσεις των ανεμβολίαστων

Ωστόσο, διευκρίνισε πως το καλύτερο θα ήταν να μην απολυθεί κανείς, ειδικά αν μπορούν να βρεθούν άλλες λύσεις όπως η τηλεργασία. «Για να φτάσουμε στην απόλυση θα πρέπει η επιχείρηση να έχει εξαντλήσει όλα τα περιθώρια» είπε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top