Γεωργιάδης: Σίγουρα θα γίνουν απολύσεις ανεμβολίαστων εργαζομένων

Τοπικά lockdown, αλλά χωρίς περιορισμούς σε εμβολιασμένους

«Θα γίνουν σίγουρα απολύσεις, όταν υπάρχει περίπτωση η επιχείρηση να καταστραφεί», δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, σχετικά με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, που θα αρνηθούν να εμβολιαστούν.

«Η κείμενη νομοθεσία, ως ισχύει, καλύπτει τις περιπτώσεις εκείνες που θα κρίνουν οι επιχειρήσεις εάν η τηλεργασία του εργαζόμενου, που αρνείται να εμβολιαστεί, προκαλεί πρόβλημα στη λειτουργία τους», εξήγησε ο υπουργός Ανάπτυξης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Αν είσαι σε ένα πόστο το οποίο δεν μπορεί να γίνει με τηλεργασία, τότε το δικαστήριο προφανώς θα κρίνει ότι η απόλυση είναι νόμιμη», υπογράμμισε.

Γεωργιάδης: Αναστολή εργασίας για όσο κρατάει η πανδημία

Ο ίδιος, έφερε το παράδειγμα ενός ξενοδοχείου στο κέντρο της Αθήνας, όπου διαφημιζόταν πως είναι covid free, με όλους τους υπαλλήλους του εμβολιασμένους και με πελάτες μόνο Αμερικάνους. Όπως είπε, ο μάγειρας αρνούταν να εμβολιαστεί και η επιχείρηση τον απέλυσε.

Όσον αφορά την τοποθέτηση του υπουργού Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος τόνισε πως δε θα γίνουν απολύσεις, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως ο κ. Χατζηδάκης είπε πως δε θα γίνει αλλαγή της νομοθεσίας.

Μιχαηλίδου: Λάθος η διατύπωση μου για απολύσεις των ανεμβολίαστων

Σχετικά με τη δήλωση της υφυπουργού Εργασίας, Δόμνας Μιχαηλίδου, η οποία αναφέρθηκε σε απολύσεις ανεμβολίαστων, αλλά στη συνέχεια είπε πως ήταν λάθος η διατύπωσή της, ο κ. Γεωργιάδης είπε: «Η κυρία Μιχαηλίδου είχε θέσει έναν προβληματισμό αλλαγής της νομοθεσίας, θεσπίσεως χρονικού ορίου για την αναστολή εργασίας. Αυτό δε θα γίνει».

Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι η κείμενη νομοθεσία καλύπτει και αυτή την περίπτωση. «Παραδείγματος χάριν, σε έναν οίκο ευγηρίας. Μπαίνει ένας υπάλληλος σε αναστολή εργασίας. Για πόσον καιρό θα είναι σε αναστολή; Η επιχείρηση θα πρέπει να καλύψει τη θέση του. Ο εργαζόμενος, που θα προσλάβει για τη θέση του, με τι σύμβαση εργασίας θα προσληφθεί, για πόσο χρόνο; Αυτού του είδους τα ζητήματα, όταν χρονίσουν, θα οδηγηθούν στα δικαστήρια», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης.

«Δεν μπορεί να πάμε σε νέα γενική καραντίνα»

Ο υπουργός Ανάπτυξης ξεκαθάρισε ότι, ακόμA κι αν βαθύνει η πανδημία, μέτρα τύπου γενικής καραντίνας δε θα ληφθούν για τον εξής λόγο: «Διότι πλέον υπάρχουν οι εμβολιασμένοι, τους οποίους δεν έχουμε δικαίωμα να περιορίσουμε. Δεν έχουμε ηθικό δικαίωμα πλέον για γενικό lockdown».

Πέντε νησιά ένα βήμα πριν το τοπικό lockdown

Τόνισε, μάλιστα, πως αυτό θα ισχύσει και για τα τοπικά lockdown, όπου χρειαστεί να επιβληθούν, καθώς «οι οι εμβολιασμένοι δεν μπορούν να περιοριστούν, αφού δεν κινδυνεύουν».

Ο ίδιος κάλεσε τους πολίτες να εμβολιαστούν, τονίζοντας πως είναι ιδιαίτερα κρίσιμο να εμβολιαστεί η ομάδα των 50 έως 59 ετών, που έχει μείνει πίσω, συγκριτικά με μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες, στον εμβολιασμό, αν και κινδυνεύει.

«Αναστολή εργασίας» και για τους ανεμβολίαστους βουλευτές

Ο κ. Γεωργιάδης τάχθηκε υπέρ της… «αναστολής εργασίας» στους ανεμβολίαστους βουλευτές.

«Συμφωνώ ότι οι ανεμβολίαστοι βουλευτές δεν πρέπει να μπαίνουν στο Κοινοβούλιο. Εγώ, εάν γινόταν ψηφοφορία, θα ψήφιζα να μην παίρνουν και τον μισθό τους, όσον είναι ανεμβολίαστοι», είπε. 

Ωστόσο, σημείωσε πως η Βουλή είναι αυτεξούσιο όργανο και «δεν μπορώ να νομοθετήσω εγώ για τη Βουλή».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top