Μιχαηλίδου: Λάθος η διατύπωση μου για απολύσεις των ανεμβολίαστων

Ανοικτό το ενδεχόμενο να κλείσουν οι κατασκηνώσεις λόγω έξαρσης

Για «λάθος διατύπωση» έκανε λόγο η Δόμνα Μιχαηλίδου, όσον αφορά το ενδεχόμενο απολύσεων των εργαζομένων στα γηροκομεία, αν και μετά την αναστολή εργασίας, δεν εμβολιαστούν.

«Η πρωινή μου διατύπωση περί ρύθμισης που θα συνδέει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για τους εργαζόμενους στις ιδιωτικές δομές Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων με απολύσεις ήταν λάθος. Δεν πρόκειται να υπάρξει τροποποίηση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα η οποία θα συνδέει την αποχή από την εργασία με άδεια άνευ αποδοχών λόγω μη εμβολιασμού με απόλυση», ξεκαθάρισε η υφυπουργός Εργασίας.

«Άδειασμα» και από Χατζηδάκη: Αναστολή εργασίας, όχι απολύσεις

«Καμία απόλυση» ήταν αντίθετα η θέση του Κωστή Χατζηδάκη.

Ερωτηθείς στον ΑΝΤ1 για την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού των εργαζομένων, απάντησε ότι κανείς δεν θα απολύεται, αλλά θα ισχύει η άδεια άνευ αποδοχών, όπως έχει ανακοινωθεί.

Τι είπε για τις απολύσεις ανεμβολίαστων εργαζομένων σε γηροκομεία

«Όσοι δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν, μετά από κάποιο διάστημα θα απολυθούν. Μετά από κάποιο διάστημα, μετά την αναστολή σύμβασης, παραδείγματος χάριν ένα μήνα, αν δεν έχει κάνει ο υπάλληλος το εμβόλιο, θα υπάρχει το περιθώριο να απολυθεί», ξεκαθάρισε η Δόμνα Μιχαηλίδου.

Πελώνη: Δε θέλουμε να πάμε ξανά σε lockdown

Ωστόσο, η υφυπουργός Εργασίας - μιλώντας στο Open - δεν διευκρίνισε εάν αυτό θα ισχύει και για τους υγειονομικούς.

Λιγότεροι από 1 στους 2 οι εμβολιασμένοι εργαζόμενοι στα δημόσια γηροκομεία

Στις δημόσιες δομές φροντίδας ηλικιωμένων έχουν εμβολιαστεί λιγότεροι από 1 στους 2 εργαζόμενοι, συγκεκριμένα το 43%.

Με νομοθετική ρύθμιση, που θα κατατεθεί άμεσα, θα δίνεται η δυνατότητα και στις δημόσιες δομές, να προσλαμβάνουν υπαλλήλους προς αναπλήρωση όσων εργαζόμενων μπουν σε αναστολή, λόγω μη εμβολιασμού.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων έχουν προθεσμία για να εμβολιαστούν έως τις 16 Αυγούστου. Εάν αυτό δεν συμβεί, τότε οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι δεν θα επιτρέπεται να προσέρχονται στην εργασία τους. Ο εργοδότης δεν θα έχει την υποχρέωση να πληρώνει μισθό για εργασία που δεν παρασχέθηκε.

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Ποιοι είναι οι επόμενοι στη σειρά!

Υποχρεωτικός θα είναι ο εμβολιασμός και για τους επαγγελματίες Υγείας από την 1η Σεπτεμβρίου.

Γεωργιάδης: Πρέπει να παραμείνει στη δομή ένας ανεμβολίαστος;

«Είναι προφανές ότι ένας υγειονομικός ή εργαζόμενος σε δομή που αποφασίσει ότι δεν θέλει να κάνει το εμβόλιο, αρά γνωρίζει πως θέτει σε κίνδυνο αυτόν που φροντίζει, προφανώς είναι ακατάλληλος να κάνει τη δουλειά. Μπορεί να κάνει κάποια άλλη», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Ένας άνθρωπος που εργάζεται σε δομή φροντίδας ηλικιωμένων και αποφασίζει να μην εμβολιαστεί γιατί φοβάται, γιατί ο Μπιλ Γκέιτς θα του βάλει τσιράκι κλπ, αλλά αντιλαμβάνεται ότι όντας ανεμβολίαστος αυξάνει την πιθανότητα να μεταφέρει τον ιό μέσα στη δομή, αυτός ο άνθρωπος έχει ρόλο; Πρέπει να παραμείνει στη δομή», αναρωτήθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Ανοικτό το ενδεχόμενο να κλείσουν οι κατασκηνώσεις λόγω έξαρσης

Εξελίξεις αναμένονται, τέλος, στο θέμα των παιδικών κατασκηνώσεων, οι οποίες πιθανόν ακόμη και να κλείσουν, λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων, που παρατηρείται.

Μιχαηλίδου για γηροκομεία: Χωρίς μισθό όσοι δεν κάνουν το εμβόλιο       

«Μελετούμε και το ενδεχόμενο να κλείσουμε κατασκηνώσεις. Αν δούμε αυξανόμενους ρυθμούς μπορεί να αλλάξουμε τον τρόπο λειτουργίας και μέσα στον Αύγουστο», είπε η Δόμνα Μιχαηλίδου.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top