Πελώνη: Δε θέλουμε να πάμε ξανά σε lockdown

Τι είπε για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών

«Ή θα εμβολιαστούμε ή θα νοσήσουμε».

Αυτό ήταν το μήνυμα, που έστειλε η Αριστοτελία Πελώνη, σημειώνοντας πως πρέπει να τρέξουμε με τον εμβολιασμό ώστε να προλάβουμε ένα ενδεχόμενο τέταρτο κύμα: «Είναι η μόνη ασπίδα αυτοπροστασίας».

Μιλώντας στον Σκάι, η κυβερνητική εκπρόσωπος ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση δεν επιθυμεί να πάει ξανά σε lockdown και επεσήμανε πως αυτό θα ήταν άδικο για μια μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας, που έχουν εμβολιαστεί.

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Ποιοι είναι οι επόμενοι στη σειρά!

«Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να μάθουμε να ζούμε με τον ιό», σημείωσε.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε ότι «ελπίζουμε ότι μέχρι τέλος καλοκαιριού να έχουμε γύρω στο 70% ανοσία» και πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει πίεση στο Σύστημα Υγείας.

Τι είπε για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών 

Για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, η κυρία Πελώνη είπε πως οι κινήσεις της κυβέρνησης έγιναν με βάση τις προτάσεις από την Επιτροπή Βιοηθικής.

Αυτά θα είναι τα σήματα για τους εμβολιασμένους στις επιχειρήσεις

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων έχουν προθεσμία για να εμβολιαστούν έως τις 16 Αυγούστου και οι επαγγελματίες Υγείας έως την 1η Σεπτεμβρίου.

Covid Free Gr: H εφαρμογή για την είσοδο σε εστιατόρια, σινεμά και θέατρα

Όποιος εργαζόμενος σε γηροκομείο δεν εμβολιαστεί ή δεν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του, θα απέχει από την εργασία του άνευ αποδοχών.

Αναφορικά με τις κυρώσεις τους υγειονομικούς, οι οποίες ακόμη δεν έχουν ανακοινωθεί, η κυρία Πελώνη συνέστησε υπομονή, «καθώς έχουμε ακόμη έναν μήνα έως τότε».

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Χωρίς μισθό όσοι δεν κάνουν το εμβόλιο

Τόνισε πως οι όποιες κυρώσεις, για όσους δεν εμβολιαστούν έως την 1η Σεπτεμβρίου, θα εξειδικευτούν στην πορεία, επισημαίνοντας, όμως, πως «ελπίζουμε έως τότε σε μία συμμόρφωση».

Απαντώντας στο εάν ενδέχεται να ενταχθούν και άλλες ομάδες στον υποχρεωτικό εμβολιασμό, είπε πως «όλα εξετάζονται και αξιολογούνται ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας και του εμβολιαστικού προγράμματος».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top