Γιάννης Νταλιάνης: Τα Ίχνη, ο γάμος με τη Λαμπροπούλου & η διαφορά ηλικίας

Όλα όσα δεν ξέρουμε για τον δικηγόρο από τις Άγριες Μέλισσες

Ο Γιάννης Νταλιάνης, ο σύζυγος της Μαριλίτας Λαμπροπούλου, θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς ηθοποιούς του θεάτρου. 

Γνωστός στο ευρύ κοινό έγινε το 2019 μέσα από τη συμμετοχή του στις «Άγριες μέλισσες» του ΑΝΤ1 και φέτος πρωταγωνιστεί στο σήριαλ του Mega, «Σιωπηλός Δρόμος».

Μαριλίτα Λαμπροπούλου: Η ηλικία, ο σύζυγός της και ο Σασμός

Ποιος ο Γιάννης Νταλιάνης - Το βιογραφικό του 

Ο Γιάννης Νταλιάνης είναι ηθοποιός, σκηνοθέτης, δραματουργός

Γεννήθηκε στην Αθήνα

Σπούδασε στο Φυσικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών, στη Δραματική Σχολή του Λαϊκού Πειραματικού Θεάτρου, στη Δραματική Σχολή του Πέλου Κατσέλη και στο Κέντρο Αρχαίου Δράματος της Ασπασίας Παπαθανασίου

Από το 1980 μέχρι σήμερα έχει ερμηνεύσει σημαντικούς ρόλους σε έργα Αισχύλου, Σοφοκλή, Ευριπίδη, Αριστοφάνη, Ηρώνδα, Σαίξπηρ, Μολιέρου. 

Συνεργάστηκε με τον Δ. Παπαϊωάννου στην παράσταση Για Πάντα της Ομάδας Εδάφους

Δίδαξε υποκριτική στη σχολή του Κ. Καζάκου και στην «Αρχή» της Ν. Καρά

Εκτός από το θέατρο, έχει δραστηριοποιηθεί στον κινηματογράφο με τη συμμετοχή του σε δεκάδες ταινίε ενώ τον έχουμε δει και στην τηλεόραση. 

Ενδεικτικές συμμετοχές στην τηλεόραση στις σειρές “Τελευταίοι Εγγονοί”, “Λούφα και Παραλλαγή”, “Ίχνη”, “Άγρια Παιδιά” κ.α.

Δείγμα της δουλειάς του στο θέατρο είναι οι παραστάσεις Ορέστεια- Αγαμέμνων (2019), Δόξα Κοινή από την οδό των Φιλελλήνων (2020), Γιούγκερμαν (2018), Τρεις αδερφές (2016)

Στον κινηματογράφο συμμετείχε στην ταινία Hommage (2020)

Έγινε ευρέως γνωστός μέσα από τις Άγριες Μέλισσες, όπου υποδύεται τον δικηγόρο του Δούκα Σεβαστού. 

Η Μαριλίτα Λαμπροπούλου είναι παντρεμένη με τον ηθοποιό Γιάννη Νταλιάνη

Οι κόρες του δε βλέπουν τον «Σιωπηλό Δρόμο»

Είναι παντρεμένος με την ηθοποιό Μαριλίτα Λαμπροπούλου. Το ζευγάρι γνωρίστηκε το 2007 στα γυρίσματα της σειράς «Ίχνη» και έχει αποκτήσει δύο κόρες. 

Εκείνος ξεκίνησε την υποκριτική, όταν η σημερινή σύζυγός του ήταν 14 ετών.

Φέτος, συμμετέχει στο σήριαλ Σιωπηλός Δρόμος, αλλά οι κόρες του δε στήνονται μπροστά από την τηλεοπτική οθόνη για να καμαρώσουν τον μπαμπά. «Είναι μια σειρά αξιώσεων, από κινηματογραφική άποψη και τον τρόπο της αφήγησης. Απευθύνεται σε πολύ νεανικό κοινό και έχει μια κινηματογραφική αφήγηση. Τα παιδιά μας είναι μικρά. 12 και 8 ετών. Είναι κορίτσια. Δε βλέπουν το σίριαλ. Είναι κοινή απόφαση με τη Μαριλίτα να μη βλέπουν το σίριαλ. Ένα παιδί 8 χρονών ακόμη δε μπορεί να ξεχωρίσει τι είναι στον χώρο της τέχνης ή της φαντασίας. Όταν παίζει μάλιστα ο γονιός του… Γενικά έχουν αντιληφθεί τι δουλειά κάνουν οι γονείς τους» ανέφερε ο Γιάννης Νταλιάνης, μιλώντας στην εκπομπή «Πάμε Δανάη». 

Μαριλίτα Λαμπροπούλου - Γιάννης Νταλιάνης

Μαριλίτα Λαμπροπούλου - Γιάννης Νταλιάνης

Το ζευγάρι έχει αποκτήσει δύο κόρες τις οποίες λατρεύει
 
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top