Γιατί ο Στέλιος Πέτσας πήγε εκτάκτως στο Καρπενήσι

Από τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού στην Ευρυτανία

Ένα πιθανό τέταρτο κύμα της πανδημίας το φθινόπωρο «θα πλήξει τους ανεμβολίαστους όχι την οικονομία», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας

Στο Καρπενήσει βρέθηκε την Τρίτη 13 Ιουλίου ο Στέλιος Πέτσας.

Η επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών στην περιοχή δεν ήταν καθόλου τυχαία.

Η Ευρυτανία είναι από τους νομούς με τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού (το 32% έχει κάνει τουλάχιστον μία δόση) και η κυβέρνηση έχει σηκώσει… μανίκια στο πλαίσιο της εκστρατείας πειθούς υπέρ του εμβολιασμού.

Ανησυχία σε κυβέρνηση: Η μετάλλαξη Δέλτα ανεβάζει στο 80% το τείχος ανοσίας

Σε αυτή την πορεία θέλει συνοδοιπόρο την Εκκλησία, η οποία άλλωστε έχει «υποφέρει» από τις συνέπειες της πανδημίας και των lockdown.

Άλλωστε, αυτό το μήνυμα έστειλε και ο Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος έδωσε το παρών την Τρίτη στην Διαρκή Ιερά Σύνοδο.

Ο εμβολιασμός όλων μας, ειδικά ημών των μεγαλυτέρων σε ηλικία, δεν είναι μόνο μια πράξη ατομικής ευθύνης, αλλά και μια πράξη χριστιανικής αλληλεγγύης και αγάπης προς τον πλησίον μας», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Τα σενάρια και το plan B από φθινόπωρο

Ο Στέλιος Πέτσας, λοιπόν, συναντήθηκε με τον  Μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Γεώργιο, με τον οποίο συζήτησε τη συνδρομή της Εκκλησίας στο έργο του εμβολιασμού στην Ευρυτανία.

«Προσβλέπουμε στην βοήθεια σας ώστε να φτάσει το μήνυμα εμβολιαζόμαστε γιατί ζούμε, αλλιώς απλώς μετράμε τις ημέρες που περνούν. Και είναι καλό για εμάς, τους οικείους μας και για όλους όσους ζουν στο κοινωνικό σύνολο που συναναστρεφόμαστε. Και πιστεύω ότι εσείς που μιλάτε στις καρδιές των πιστών και των ανθρώπων μπορείτε να μεταφέρετε πολύ καλύτερα από τον οποιονδήποτε αυτό το μήνυμα», είπε ο κ. Πέτσας.

Κικίλιας: Ζητήσαμε από την Εκκλησία να βοηθήσει με τον εμβολιασμό

Η απάντηση του Μητροπολίτη, όμως, ήταν μια μικρή… ψυχρολουσία: «Σας το έω ευθέως δεν είμαι ούτε υπέρ ούτε κατά. Ελεύθερος ο καθένας να λειτουργήσει και να σκεφτεί όπως θέλει. Σίγουρα για το κοινωνικό καλό πρέπει οι άνθρωποι να εμβολιαστούν. Από την άλλη όμως επειδή υπάρχουν και πολλές ενστάσεις νομίζω ότι για μας, επειδή έχουμε ήδη φορτωθεί πολύ, αν σας δείξω επιστολές, email, τι σχόλια δεχόμαστε και από τις δύο πλευρές. Η μια να μας θεωρεί ότι έχουμε ξεπουλήσει τα πάντα, η άλλη να μας θεωρεί τζιχαντιστές. Κατακρινόμαστε από όλους, περπατάμε σε τεντωμένο σχοινί και έχω την αίσθηση ότι αν μπούμε σε αυτή την λογική τελικά θα μείνουμε μόνοι μας στις εκκλησίες χωρίς κανένα πιστό».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top