Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Τα σενάρια και το plan B από φθινόπωρο

Οι σκέψεις για εκπαιδευτικούς, αθλητές και εργαζόμενους σε σούπερ μάρκετ

Plan B για την επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα εξετάζει η κυβέρνηση από το φθινόπωρο.

Με το τέταρτο κύμα της πανδημίας να καιροφυλακτεί και το τείχος ανοσίας του 70% να μοιάζει ακόμη μακριά, ανοίγει παράθυρο για επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων.

Πελώνη: Δε θέλουμε να πάμε ξανά σε lockdown

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι βρίσκεται η επέκταση του μέτρου και σε δημόσιες υπηρεσίες, όπου οι εργαζόμενοι έρχονται σε επαφή με το κοινό, εάν το φθινόπωρο η δημοσιονομική καμπύλη είναι σε ανησυχητικά επίπεδα.

Στο προσκήνιο έχει έρθει και υποχρεωτικότητα και για άλλους κλάδους, όπως οι εκπαιδευτικοί, καθώς η κυβέρνηση δε θέλει καν να σκεφτεί το ενδεχόμενο τηλεργασίας για τρίτη χρονιά.

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Ποιοι είναι οι επόμενοι στη σειρά!

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, ξεκαθάρισε την Τετάρτη πως το σενάριο αυτό δεν εξετάζεται ακόμη, αφού τα ποσοστά των εκπαιδευτικών στους εμβολιασμούς είναι υψηλά (πάνω από 70%).

Εμβολιασμοί: Ανοίγει η πλατφόρμα για τις ηλικίες 15 – 17 ετών

Στα σενάρια για επέκταση της υποχρεωτικότητας βρίσκονται και οι αθλητές, αφού και τα γήπεδα είναι πλέον μόνο για εμβολιασμένους θεατές.

Πιέσεις και στον ιδιωτικό τομέα για υποχρεωτικό εμβολιασμό 

Όπως προβλέπεται, οι εργοδότες έχουν δικαίωμα να ζητούν πληροφόρηση εάν οι εργαζόμενοι έχουν εμβολιαστεί ή όχι.

Αυτό εκτιμάται πως θα εντείνει την πίεση σε εργαζομένους, ειδικά σε συγκεκριμένους κλάδους, όπως η εστίαση, όπου μάλιστα θα υπάρχει και ειδικό σήμα για τις επιχειρήσεις με όλους τους υπαλλήλους τους εμβολιασμένους.

Εξάλλου, στο τραπέζι βρίσκεται το σενάριο για γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ, οι οποίοι έρχονται σε καθημερινή επαφή με μεγάλο αριθμό πολιτών. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top