Βασίλης Κικίλιας: «H χώρα απέδειξε ότι όταν θέλει, μπορεί»

Τι είπε για το ΕΣΥ, τους εμβολιασμούς και τη διαχείριση της πανδημίας

Ο Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε σήμερα τα επαγγέλματα που πρέπει να εμβολιαστούν υποχρεωτικά

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ήταν κεντρικός ομιλητής στη Γενική Συνέλευση του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης 13/7.

Κικίλιας: Αυτά είναι τα επαγγέλματα που πρέπει να εμβολιασθούν υποχρεωτικά 

Στην ομιλία του αναφέρθηκε στις έγκαιρες παρεμβάσεις του Υπουργείου Υγείας, προκειμένου το ΕΣΥ να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και στις δύσκολες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία, στις μεταρρυθμίσεις που γίνονται στον χώρο της Υγείας και του Φαρμάκου μετά από 10 χρόνια δημοσιονομικών περιορισμών, στην επιτυχημένη επιχείρηση των εμβολιασμών, καθώς και στην υγειονομική κάλυψη των νησιών με στόχο το ασφαλές άνοιγμα του τουρισμού.

Κεντρικός ομιλητής στη Γενική Συνέλευση του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου ο Βασίλης Κικίλιας

Κεντρικός ομιλητής στη Γενική Συνέλευση του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου ο Βασίλης Κικίλιας

Πιο συγκεκριμένα, ο Βασίλης Κικίλιας αφού αναφέρθηκε στη συμβολή της Επιστήμης στην αντιμετώπιση της πανδημικής κρίσης και στο «ράλι», όπως το χαρακτήρισε, της διεθνούς κοινότητας και των φαρμακευτικών εταιρειών να εξασφαλίσουν εγκεκριμένα, από τους αρμόδιους διεθνείς φορείς, εμβόλια κατά της Covid-19, σημείωσε ότι μέχρι σήμερα στην Ελλάδα, έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 9.330.000 εμβολιασμοί.

Κικίλιας: Ζητήσαμε από την Εκκλησία να βοηθήσει με τον εμβολιασμό

«Η ανταπόκριση της Ελλάδας στην πανδημία και η άρτια οργανωμένη Επιχείρηση «Ελευθερία» για τον εμβολιασμό, είχαν ως αποτέλεσμα να διαφημιστεί η χώρα στο εξωτερικό και με τον τρόπο αυτό να στηριχθεί ο τουρισμός μας. H χώρα απέδειξε ότι όταν θέλει, μπορεί» δήλωσε με έμφαση, ενώ όσον αφορά στα ζητήματα της αγοράς, ο κ. Κικίλιας συμπλήρωσε ότι φέτος το claw back των φαρμακευτικών εταιρειών θα μειωθεί περαιτέρω κατά 100 εκατ. ευρώ και στα επόμενα χρόνια θα υλοποιηθούν σημαντικές επενδύσεις στην Ελλάδα, οι οποίες θα είναι στοχευμένες στην Υγεία, έναν κλάδο όπου οι γερμανικές επιχειρήσεις θα έχουν την ευκαιρία να δραστηριοποιηθούν ενεργά.

Στιγμιότυπο από την ομιλία του Βασίλη Κικίλια στη Γενική Συνέλευση του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου 

Στιγμιότυπο από την ομιλία του Βασίλη Κικίλια στη Γενική Συνέλευση του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου 

Αναφερόμενος στην ανταπόκριση του ΕΣΥ στην πανδημία, ο υπουργός υπογράμμισε ότι η Ελλάδα τα κατάφερε εκεί που απέτυχαν άλλες χώρες με κραταιά συστήματα υγείας, εξασφαλίζοντας μέσα ατομικής προστασίας (στολές, γάντια κ.α), τριπλασιάζοντας τον αριθμό των κλινών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και προχωρώντας από την πρώτη στιγμή στη σύσταση Επιστημονικών Επιτροπών για τη διαχείριση της πανδημίας.

Κλείνοντας, ο Βασίλης Κικίλιας επεσήμανε ότι οι μεταρρυθμίσεις στον χώρο της Υγείας θα συνεχιστούν με την αξιοποίηση του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (RRF) και άλλων προγραμμάτων (ΕΣΠΑ, ΠΔΕ), με καινοτόμες παρεμβάσεις στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, με σύγχρονες τεχνολογίες και νέο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό στο ΕΣΥ, καθώς και με την κτιριακή, ψηφιακή και ενεργειακή αναβάθμιση όλων των νοσοκομείων της χώρας.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top