Εξηγήσεις για το δείπνο Μητσοτάκη - Χανκς - Μπέζος ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ!  

Έντονη αντίδραση της ΝΔ: Έλεος πια με την αντιπολίτευση της μικρότητας

Μητσοτάκης δείπνο Αντίπαρος Τομ Χανκς

Μία ακόμα αντιπαράθεση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ προκάλεσε το δείπνο του Κυριάκου Μητσοτάκη και της συζύγου του Μαρέβας Γκραμπόφσκι την περασμένη Κυριακή στην Αντίπαρο με Τομ Χανκς, Τζεφ Μπέζος, Μπάρι Ντίλερ κ.α.

Διπλή γιορτή για Μητσοτάκη: Δύο χρόνια κυβέρνησης και ονομαστική εορτή    

Αιτία η ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού που κατέθεσε  Τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σία Αναγνωστόπουλου με θέμα της «τη διοργάνωση δείπνου σε κηρυγμένο αρχαιολογικό χώρο στο Δεσποτικό  της Αντιπάρου». 

Έκτακτο σχέδιο για ελέγχους στα κέντρα διασκέδασης - Οι εντολές Μητσοτάκη

Η Τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ  επισημαίνει:

«Την Κυριακή 4 Ιουλίου, σύμφωνα με  δημοσιεύματα, ο Πρωθυπουργός και η σύζυγός του συνέφαγαν σε δείπνο στη νησίδα Δεσποτικό με γνωστό μεγαλοεπιχειρηματία και παραγωγό του Χόλυγουντ, με διεθνούς φήμης σχεδιάστρια μόδας, με τον  επικεφαλής της Amazon, με διάσημους ηθοποιούς καθώς και με δημοσιογράφο διεθνούς δικτύου. 

Μάλιστα, ο Πρωθυπουργός και η σύζυγός του μετέβησαν στο Δεσποτικό – παρά τον ιδιωτικό χαρακτήρα  της επίσκεψης - με σκάφος του Λιμενικού στη συγκεκριμένη νησίδα.

Η νησίδα Δεσποτικό (δυτικά της Αντιπάρου) από το 2000 έχει κηρυχθεί ως αρχαιολογικός χώρος (ΦΕΚ 944/Β/31-7-2000). Πρόκειται για έναν σπουδαίο αρχαιολογικό χώρο, που όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του προγράμματος «Οδυσσεύς» του υπουργείου Πολιτισμού: «Ο αρχαιολογικός χώρος στη θέση Μάντρα Δεσποτικού ανασκάπτεται συστηματικά από το 2001 και μέχρι σήμερα οι συνεχιζόμενες έρευνες έχουν φέρει στο φως ένα εκτεταμένο ιερό αφιερωμένο στον Απόλλωνα, η ύπαρξή του οποίου ήταν άγνωστη από επιγραφικές ή άλλες φιλολογικές πηγές της αρχαιότητας». Η συγκεκριμένη νησίδα προστατεύεται από την περιβαλλοντική και αρχαιολογική νομοθεσία, ως αρχαιολογικός χώρος.

Τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι στο Δεσποτικό στήθηκε ένα ειδυλλιακό και κινηματογραφικό σκηνικό, με τραπέζια, καρέκλες και πλούσια εδέσματα. 

Επειδή, η προστασία των αρχαιολογικών μνημείων και η διαφύλαξη τους είναι υποχρέωση της Πολιτείας.

Επειδή, η νησίδα Δεσποτικό αποτελεί σε όλη της την έκταση κηρυγμένο αρχαιολογικό χώρο.

Επειδή, πραγματοποιούνται στη νησίδα σημαντικές αρχαιολογικές εργασίες

Ερωτάται η κ. Υπουργός:

1.    Ήταν σε γνώση του Υπουργείου Πολιτισμού η  διοργάνωση του συγκεκριμένου δείπνου στη νησίδα Δεσποτικό; Είχε χορηγηθεί η προβλεπόμενη άδεια από το ΚΑΣ;

2.    Ποια μέτρα λήφθηκαν ώστε να μην προκληθούν προσκόμματα στις συνεχιζόμενες αρχαιολογικές εργασίες;

3.    Ποιος ήταν ο χαρακτήρας της εκδήλωσης και πώς εξυπηρετήθηκαν οι ανάγκες των συμμετεχόντων; Υπήρχε προσωπικό που θα εξυπηρετούσε ειδικά τους συμμετέχοντες στο εν λόγω δείπνο  την βραδιά αυτή στη νησίδα Δεσποτικό; Πόσα άτομα συμμετείχαν συνολικά στην εκδήλωση (συμμετέχοντες και προσωπικό);  Τι είδους προσωρινές εγκαταστάσεις δημιουργήθηκαν για την εξυπηρέτηση των αναγκών του δείπνου;». 

Αλέξης Τσίπρας: «Να επιστρέψει η πατρίδα μας στον δρόμο της Δικαιοσύνης»

 

ΝΔ: Δεν απαιτείται άδεια για επίσκεψη σε παραλία -  Έλεος πια με την αντιπολίτευση της μικρότητας

Έντονη ήταν η αντίδραση της ΝΔ στην ερώτηση της Τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ. 

Συγκεκριμένα η ΝΔ αναφέρει στην ανακοίνωσή της:   

«Την Κυριακή το βράδυ ο Πρωθυπουργός και η σύζυγός του προσκλήθηκαν και δείπνησαν με ανθρώπους που ασκούν σημαντική παγκόσμια επιρροή, οι οποίοι έκαναν διακοπές στα ελληνικά νησιά. Το γεγονός αυτό θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται θετικά από όλες τις πολιτικές δυνάμεις αφού τα οφέλη για την προβολή της χώρας είναι προφανή. Στον ΣΥΡΙΖΑ όμως προκάλεσε οργή!

Αυτή τη φορά τα λαγωνικά του κ. Τσίπρα ανακάλυψαν βεβήλωση του αρχαιολογικού χώρου του Δεσποτικού από την επίσκεψη εκεί του Πρωθυπουργού, του Τόμ Χάνκς, του Τζεφ Μπέζος, της Ρίτα Γουίλσον, του Μπάρι Ντίλερ, της Νταϊάν φον Φύρστενμπεργκ του Άντερσον Κούπερ, και ρωτούν αν υπήρξε άδεια από την Εφορία Αρχαιοτήτων. Τους ενημερώνουμε λοιπόν ότι δεν απαιτείται άδεια για να επισκεφθεί κάποιος με την παρέα του, την παραλία στο Δεσποτικό. Πόσο μάλλον όταν το δείπνο, που τόσο τους ενόχλησε, έγινε αλλού! Έλεος πια με την αντιπολίτευση της μίρλας και της μικρότητας!». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top